Mobilitzacions a la comarca a favor de la Pau

Després de més d´una setmana d´agressions per part de l´Estat Israelià al Líban, des de distintes organitzacions de l´Estat Espanyol s´han començat a realitzar actes per denunciar la situació. El Moviment per la Pau de la Marina Alta ha convocat per a aquest dissabte a les 8 de la vesprada una concentració a la Glorieta del País Valencià de Dénia com a protesta. A més, avui assistirà a la concentració que hi ha convocada a València. L´escalada militar a l´Orient Pròxim no deixa d´aparèixer en la primera plana de tots els diaris del món des que fa una setmana Israel atacara el sud del Liban com a contestació a la captura de dos soldats dels seu exèrcit per part del grup armat libanés Hizbulà. Des d´aleshores al voltant de 300 persones, moltes d´elles xiquets i ancians han mort, població civil indefensa que no té res a veure amb el conflicte. A més, entre 500.000 i 700.000 persones s´han vist obligades a abandonar les seues cases i desplaçar-se.

El conflicte té lloc en un lloc llunyà a Pego, tot i això, a la Marina Alta la societat s´ha començat a mobilitzar per a demanar justícia, perquè es pare aquesta onada de violència gratuïta. El Moviment per la Pau de la Marina Alta ha convocat per a dissabte, a les 8 de la vesprada a Glorieta País Valencià de Dénia una concentració contra l´agressió d´Israel sobre Palestina i Líban. Allí es representaran escenes de guerra per reconstruir la situació que viu el poble libanès i palestí.

Davant aquesta desmesurada ofensiva els agents internacionals no han actuat per a frenar els atacs injustificats sobre la població innocent del Líban que l´any 2000, després de 22 anys, va deixar d´estar ocupada pel mateix exèrcit que ara els torna bombadejar, l´israelià. Els agents internacionacionals tampoc han condemnat els atacs sobre Gaza que l´Estat Israelià encara manté. Davant d´aquesta passivitat, com ja fera durant la guerra d´Irak, la societat espanyola comença a moure´s. A la comarca, a més de la concentració de dissabte, no es descarten altres mobilitzacions en coordinació amb la resta de plataformes per la pau d´arreu de l´estat espanyol.

Moviment per la Pau de la Marina Alta està composats per ciutadans i ciutadanes anònims, col•lectius locals i comarcals, ecologistes i col•lectius alternatius. Així mateix, col•laboren partits polítics sensibilitzats amb problemàtiques d´aquest tipus, entre d´altres coses en la signatura del manifest que es llegirà en totes les concentracions que es convoquen arreu de l´estat espanyol.
732 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!