Un nou cas de legionel•la a la comarca

La Conselleria de Sanitat ha detectat un tercer cas de legionela a la comarca en un període d´11 dies. Apunta que no es pot tracta d´un brot, sinó d´un altre cas aïllat. L´estiu és l´època de l´any més propensa per a la legionel•losi per les elevades temperatures que impliquen l´ús continuat dels sistemes de refrigeració i aire acondicionats, on se solen formar els focus infecciosos. En a penes 11 dies, la Conselleria de Sanitat ha detectat tres casos de legionel•la a la comarca. El darrer informe epidemiològic que ha publicat la conselleria revela un nou cas al departament 13, el de la Marina Alta i un altre cas ha estat detectat a la Marina Baixa.

El primer cas va transcendir el passat 6 de juliol quan un home de Dénia va morir 24 hores després d’ingressar a l’hospital de La Pedrera amb febra. A més, el difunt era un treballador del Centre de Salut Pública.

El 12 de juliol es va registrar el segon cas de legionel•la a la Marina Alta mentre que dimarts la conselleria publicava a la seua pàgina web l’anàlisi setmanal epidemiològic on es registrava un nou cas, el tercer en 11 dies.

No obstant, la Conselleria de Sanitat va descartar dimarts que es tractara d’un brot de legionel•la i va apuntar que aquest nou cas també era, igual que els dos anteriors, «aïllats».

Cal apuntar que l’estiu és l’època de l’any més propícia per a la proliferació de casos de legionel•losi. Les elevades temperatures tenen com a conseqüència directa que s´incrementa l’ocupació dels sistemes de refrigeració a les indústries, així com també s´augmenta l´utilització dels aparells d´aire acondicionat.
656 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!