Milers de persones acomiaden Carnestoltes


Amb la Pinyata o soterrament de la sardina Pego ha dit adéu a en Carnestoltes un any més. El passat dissabte el vent fou el protagonista perquè no va permetre que es realitzara el correfocs.

El dissabte passat Pego es va acomiadar de la seua festa més coneguda. Ho va fer amb una gran desfilada dominada pel dol. Milers de persones van acudir a la Plaça de l´Ajuntament per a expressar el respecte i l’estima que se li té a en Carnestoltes.

Els carrers centrals de Pego es van cobrir d’un negre rigorós, només esquitxat per tocs de color viu en forma de cabells artificials que desfilaven animadament al ritme de la música. Una música alegre que contrastava amb el suposat sentiment de dol que es rendien en honor a Carnestoltes.

I és que Pinyata entrellaça el sentiment trist que comporta un soterrament per la pèrdua d’un ser volgut com en Carnestoltes amb les ganes de voler gaudir, fins el darrer moment, de les exquisideses que ofereix aquest.

Les diferents colles que van acudir a la desfilada així ho van fer palès al llarg del recorregut, ballant, fent música amb xiulets, encenent, de tant en tant, coets amb espurnes de llum per donar vitalitat al passacarrer.

La decepció, ja ho hem sentit, va venir protagonitzada per la cancel•lació del Correfocs. Tothom esperava l´inici de l’espectacle una vegada va començar a minvar el foc de la foguera central on es van cremar les icones de pinyata. Però malauradament els responsables municipals van informar que les fortes ràfegues de vent no feien possible la realització del correfocs. Així és que per qüestions de seguretat l’espectacle va ser anul•lat.

Tot i això la festa va continuar als carrers i pubs del municipi on la gent va seguir gaudint, de negre rigorós, de les excel•lències de la Pinyata, ja que només es donen una vegada a l’any.

384 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!