Les flames arrasen 15 ha de pi i matoll entre Pego i l’Atzúvia


El foc, avivat pel vent i presumptament provocat va arribar a 500 metres del nucli de la població de L’Atzúvia.

Les intenses ràfegues de vent que van assotar bona part de la Marina Alta van tenir com a conseqüència un incendi que va arrasar entre 15 i 20 hectàrees, de pins i matoll, entre els termes municipals de Pego i l’Atzúvia.

El foc impulsat pel fort vent es va quedar a 500 metres de les urbanitzacions de l’Atzúvia. Les flames es van originar sobre la 13.30 hores al barranc del Carritxar, a uns 2 quilòmetres de Pego i en terme de l’Atzúvia. Un testimoni va donar avís de l’incendi cridant al 112, que va rebre més d’una trucada avisant del succés. Immediatament després de l’avís es van desplaçar fins al lloc els diversos efectius de bombers que començarien amb l’extinció de les flames.

Les causes de l’incendi encara no estan clares, però cada vegada es descarta més que fora un descuit dels llauradors i es confirma la intencionalitat del foc. Ahir es remenaven dos hipòtesis. Una, que l’incendi havia sigut provocat ja que hi havien diversos focus, segons expliquen els bombers. L’altra alternativa és que les flames s’hagueren originat pel descuit d’un agricultor, flames que més tard es va separar provocant dos focus a causa de la intensitat del vent, segons van alertar fonts de la Policia Local de Pego.

El foc va ser sufocat en la part de Pego sobre les 20.00 hores, malgrat tot un focus continuava actiu a l’Atzúvia a tan sols 500 metres del poble. Tot i això, l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolá, va explicar que no s’anava a evacuar a ningú ja que els camps de tarongers situats en la contornada de la localitat servirien com a escut protector de les flames.

Els bombers van explicar que el treball no va ser fàcil ja que la intensitat del vent va provocar que les flames s’expandiren amb facilitat. Els helicòpters no van poder ajudar a la seua extinció un fet que va dificultar encara més el treball.350 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!