Milers de pegolins i pegolines es concentren per mostrar la seua indignació per «la mala gestió i la falta de coordinació» en l’extinció de l’incendi d’ahir a Pego

«NO ET QUEDES A CASA MENTRE EL POBLE ES CREMA» ha estat la crida de l’Assemblea Oberta de Pego per convocar a la societat pegolina amb l’objectiu de fer confluir el malestar de la població en una plataforma en defensa de les muntanyes que puga investigar el succeït i demanar responsabilitats perquè, un incendi com el viscut ahir a Pego, no es torne a repetir.
Hui l’Assemblea Oberta de Pego ha convocat per les xarxes socials una concentració per manifestar el malestar de la població pegolina per «la mala gestió i la falta de coordinació» en les tasques d’extinció de l’incendi, sobretot, en les primeres hores del mateix.

La convocatòria ha estat tot un èxit perquè la plaça de l’Ajuntament esta vesprada a les 21h., estava de gom a gom. Milers de pegolins i pegolines han acudit a eixa crida perquè, realment, la sensació de falta d’efectivitat ‒—com s’ha assenyalat hui a l’Informatiu— en les tasques d’extinció de l’incendi és generalitzada.
Els portaveus de l’Assemblea Oberta de Pego han traslladat la necessitat de fer confluir en una totes les manifestacions que s’han anat expressant a través de les xarxes socials «perquè el foc pot ser fortuït, però el que no pot passar mai és este desastre, el fet que no hi haja efectius». Són conscients que «hi ha una indignació molt gran que ha de confluir […], han d’eixir més mitjans, més recursos perquè, eixa comissió d’investigació que hui s’ha aprovat [ al plenari extraordinari i urgent] en realitat vaja avant».

Proposaven des de l’Assemblea que, per no perdre tota eixa força que es veia hui a la plaça de l’Ajuntament, crear «una plataforma de recuperació de les nostres muntanyes, una plataforma de defensa del territori que realment ajude a eixa comissió d’investigació, que realment reclame responsabilitats, de tots els polítics o tota la gent que estiga al càrrec i ha fet que açò siga un desastre».
Així mateix, convocaven als i les presents a acudir demà dissabte, de 19 a 20h., al teatre municipal que ha estat cedit per a «homenatjar a tota eixa gent que va estar en la manguera, en el poal, en tots els recursos que podia, per apagar un foc a la Penya del Gat o tots els terrenys que estaven cremant-se perquè no hi havia prou efectius». Declarava el portaveu de l’Assemblea que «la percepció i la realitat és que no hi havia prou efectius quan el foc s’estava menjat el poble, que s’ha menjat totes les nostres muntanyes».

Entre els objectiu de la proposada plataforma de recuperació de les nostres muntanyes, veure «com poder fer per a què, d’ací a poc, puguem tindre les muntanyes que teníem, que estaven precioses», apuntava un altre portaveu de l’Assemblea. Incidia en el fet que «hi ha moltes coses encara per aclarir, com per què ens van mentir sobre el nombre d’efectius (aeris, militars, etc) i s’han de depurar responsabilitats perquè açò no torne a passar».
«Si cuidem les muntanyes, si fem prevenció, si fem tallafocs, si no tinguérem les muntanyes abandonades, potser açò no passaria i, una vegada ha passat, es podria haver respost més ràpid, per tant, clar crear una comissió d’investigació per a vore que ha passat, perquè no torne a passar», concloïa el portaveu.

I tornaven a convidar a la gent a acudir, demà dissabte de 19 a 20h., al teatre municipal per a homenatjar el voluntariat pegolí que va actuar com a un efectiu d’extinció d’incendis professional, sense ser-ho.
832 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!