Els diputats Lluís Torró (EU) i Mònica Oltra (Compromís), denuncien la falta de recursos durant l’incendi de Pego, La Vall d’Ebo, L’Atzúbia i la Vall de Gallinera

Lluís Torró assevera que «l’incendi de Pego demostra que la manca de mitjans ha sigut absoluta». Mònica Oltra, denunciava que, tot i els dos dies de ponent que s’anunciaven meteorològicament, «no es posen, ni es contracten els mitjans suficients perquè encara no ha començat la temporada d’estiu, sabent com sabien […] que açò anava a fer un dia infernal».
El 112 va ‘twitejar’, a les 15:47h., del 17 de maig, diumenge que l’incendi que va afectar dijous i divendres la Vall d’Ebo, Vall de Gallinera, Atzúbia i Pego havia quedat controlat a les 14.30h. Abans que això passara, van visitar Pego per comprovar les conseqüències de l’incendi més important en els darrers 20 anys en la província d’Alacant, dos diputats a les Corts, Lluís Torró, per Esquerra Unida (EU) i Mònica Oltra, també candidata a presidir la Generalitat per Compromís.

Lluís Torró va visitar Pego divendres junt al candidat autonòmic d’Acord Ciutadà, Paco Agulló i el cap de llista d’Acord Ciutadà a Pego, Saül Ortolà. Van acudir a la partida de les Verdales, una de les zones més afectades per la part alta. El diputat d’EU, va declara que «L’incendi de Pego demostra que la manca de mitjans ha sigut absoluta. És evident que hi havia unes circumstàncies extraordinàries que expliquen les dimensions que ha pres el foc i la dificultat d’apagar-lo però també és cert que hi ha hagut una falta de resposta, que se sabia que els dies anaven a ser complicats i que, evidentment, estem davant d’una manca de mitjans molt important». Assegurava Lluís Torró que «a Pego hem pogut constatar com eixa manca de mitjans ha obligat als propis habitants de Pego a estar molt de temps apagant el foc abans inclús que arribaren els bombers i per això la reacció airada d’alguns veïns quan va fer la seua visita el president Alberto Fabra», en referència clara al jove Manu que va aconseguir saltar el cordó policial per a anar a increpar ─que no agredir─ Fabra més de prop.


A la foto Paco Agulló i Saül Ortolà


Quan encara no se sabien les xifres d’hectàrees afectades ─han estat 1.715h.─ Torró va afirmar que estàvem davant «una desgràcia molt gran, ja veurem quan es donen les xifres, però el que podem avançar és que la política del PP respecte a l’extinció d’incendis està ja absolutament caducada i que cal plantejar una nova política més basada en la prevenció i reforçar els mitjans d’extinció d’incendis ampliant-los durant tot l’any».


A la foto Paco Agulló i Saül Ortolà


Dissabte de vesprada era la diputada i candidata a presidir la Generalitat per Compromís, Mònica Oltra, qui visitava Pego per comprovar, in situ, la dimensió del desastre. De fet Oltra pujava fins el Miserà per tenir la visió més amplia possible del que ha arrasat el foc. La seua impressió, va ser «la d’estar davant un paisatge lunar, un paisatge, cremat, fet malbé en el que encara s’entreveu la bellesa que les retallades han fet malbé».


A la foto Mònica Oltra i Josep Nadal


Per a Mònica Oltra, la lliçó que se’n desprèn de l’incendi és que «les retallades tenen conseqüències i que el foc en un dia de ponent és molt difícil de controlar, hem som conscients, però si no hi ha mitjans suficients, no hi ha suficients mitjans aeris i, sobretot, si arriben tard perquè els efectius estan separats dels llocs, perquè han retallat tant en efectius que la primera intervenció tard tant en arribar, en un dia com el del dijous, és impossible apagar el foc».


A la foto Mònica Oltra i Josep Nadal


Denunciava la candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís que tot i els dos dies de ponent que s’anunciaven meteorològicament, «no es posen, ni es contracten els mitjans suficients perquè encara no ha començat la temporada d’estiu, sabent com sabien […] que açò anava a fer un dia infernal».

809 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!