Mikel Toledo i Banyuls ens descobreix Rex Lupus

Es tracta de la figura d’Ibn Mardanis, qui va governar el Sharq al-Andalus entre els anys 1147 i 1172. No s’ha conservat cap crònica de l’època i, per això, és un personatge oblidat i maltractat per les cròniques almohades i les cristianes. Aquestes últimes l’anomenaren el Rei Llop. La cita és esta vesprada, a les 20h. a la Casa de Cultura de Pego.

Rex LupusA les 8 de la vesprada es presenta a la Casa de Cultura de Pego Rex Lupus. El sexto reino. Libro 1º, novel·la gràfica obra de l’artista pegolí Mikel Toledo i Banyuls. Rex Lupus presenta la figura d’Ibn Mardanis, qui va governar el Sharq al-Andalus entre els anys 1147 i 1172, adherint-se al califat abbasí, període en el qual va mantenir relacions amb els cristians i va lluitar contra els almohades. No s’ha conservat cap crònica de l’època i, per això, és un personatge oblidat i maltractat per les cròniques almohades i les cristianes. Aquestes últimes l’anomenaren el Rei Llop.

Així les coses, Mikel ens permetrà viure «L’experiència de descobrir la vida d’extrems enfrontats d’un rei musulmà, que va donar literalment la seua vida per a protegir la felicitat i la prosperitat del seu regne i els seus súbdits, exercint així mateix el paper d’escut protector dels cinc regnes cristians del nord davant de la creixent amenaça almohade provinent del nord d’Àfrica, convertint-se sense voler-ho en El Sisè Regne.

Rei Llop de València i Múrcia va ser anomenat, tant per moros, com per cristians… i Rex Lupus pel mateix papa de Roma». Una descoberta que ens arriba de la mà del pegolí Mikel Toledo i Banyuls.

 

2780 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!