Es presenta a Pego el Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista

L’acte de signatura del primer Pacte Valencià contra la Violència Masclista, es va dur a terme el passat 21 de setembre de 2017. El Pacte és un document subscrit actualment per 7693 persones i 635 entitats. Este pretén ser un compromís institucional i social per tal de situar la desigualtat com un problema social estructural. El Pacte Valencià contra la Violència Masclista ha estat encapçalat pel Consell i compta amb el suport d’entitats socials i cíviques, administracions públiques, institucions judicials, universitàries, cossos de seguretat, partits polítics, agents econòmics i sindicals o associacions de periodistes, entre d’altres. Esta vesprada a les 7.30h., serà presentat al saló d’actes de l’Ajuntament de Pego per la directora general de l’Institut valencià de les dones i per la igualtat de gènere, Maria Such.

24067837_1614753035214867_5806148987522825543_nDins els actes de lluita contra la violència masclista organitzats per la Regidoria d’Igualtat i Dones Cabal, arrel de la celebració del 25 de novembre, quedava un de pendent, la presentació del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista. Este serà presentat esta vesprada, a les 19.30h., al saló de plens de l’Ajuntament de Pego per la directora general de l’Institut valencià de les dones i per la igualtat de gènere, Maria Such.

Recordem que el ple municipal, va aprovar per unanimitat l’adhesió al Pacte valencià i al Pacte Estatal contra la violència de gènere i masclista.

pacte_rrssEn la pàgina web ‘Suma’t al Pacte‘ s’explica que «Vivim en una societat en què, malgrat haver assolit una igualtat formal i legal entre homes i dones, aquesta no es veu en la realitat del dia a dia. Aquesta igualtat real que volem viure homes i dones cada dia s’ha de construir amb un compromís institucional i social, situant el problema de la desigualtat com un problema social estructural, tal com demanen els moviments feministes. En aquest context, en què la pitjor de les conseqüències de la desigualtat són les violències masclistes, és el moment que governs i institucions ens impliquem en les demandes socials i fem un pas avant.

En conseqüència, el Consell ha impulsat el Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista, que recull les propostes de la Subcomissió sobre l’erradicació de la violència de gènere de Les Corts i de l’informe sobre l’atenció i protecció a les víctimes del Síndic de Greuges, i va de la mà dels moviments socials feministes que lluiten per la igualtat, fent un front comú des de les institucions, i comprometent-nos en accions concretes encaminades a l’eradicació del patriarcat en la societat valenciana.

Amb aquest pacte, les institucions valencianes, els partits polítics, les universitats, els mitjans de comunicació, els cossos de justícia i seguretat pública, entitats i organitzacions de la societat civil i la ciutadania ens comprometem a lluitar contra tot tipus de violència cap a les dones, en tots els vessants. Així, les signants i els signants ens comprometem a complir, fer complir i promoure aquest pacte i invitem tota la ciutadania, organitzada o a títol personal, a adherir-se i implicar-se en aquesta lluita».

Este es dividix en 5 línies estratègiques amb objectius específics en cadascuna d’elles.

– Línia estratègica 1. Garantir una societat segura i lliure de violència masclista.

– Línia estratègica 2. Feminitzar la societat.

– Línia estratègica 3. Coordinar el treball en xarxa per a l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere i masclista i als seus fills i filles.

– Línia estratègica 4. Trencar els murs que invisibilitzen la violència de gènere i masclista i socialitzar-ho com un conflicte polític i social.

– Línia estratègica 5. Garantir la dotació pressupostària estable per a poder desenvolupar i implementar els objectius.

Més informació esta vesprada a les 7.30h.

 

1480 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!