Nova campanya de voluntariat de Pego Viu

Serà el proper dissabte, 2 de desembre, al Tossal de Sofia, on està l’antic Mas del Temple. Allí es procedirà a reforestar amb carrasques el terreny. La intenció de Pego Viu esta vegada és crear un paisatge de devesa de carrasques.

Voluntariat Mas del TemplePego Viu ha programat per a este dissabte, 2 de desembre, una nova jornada de voluntariat. En esta ocasió al Tossal de Sofia, on està l’antic Mas del Temple, situat un poc més enllà del Pla del Miserà. Allí es procedirà a reforestar amb carrasques el terreny, un bancals que van ser cedits en custodia a Pego Viu i que estan qualificats com a forestals. Estan situats entre els 520 i els 575 metres d’altura.

La intenció de Pego Viu esta vegada és crear un paisatge de devesa de carrasques mantenint un marc de plantació no inferior als 20 metres entre plantons, seguint una distribució irregular. Esta nova acció vol complementar la vegetació que ja hi ha a la zona, diversificant els ambients. I és que Pego Viu té en compte que la zona del Pla del Miserà i els seus voltants està dividida entre pinades, cultius de secà, i herbassars entre afloraments de roca calcària. És per això, que al Tossal de Sofia volen crear un carrascar obert.

La finalitat d’este futur carrascar obert, expliquen des del col·lectiu en defensa del territori és que «afavorisca la transició entre l’herbassar i les pinades adjacents i que a la vegada actue de tampó amb la zona de cultius del Pla del Miserà, marcada com a tallafoc natural al Pla de Prevenció d’Incendis».

La jornada de dissabte s’ha obert a la ciutadania perquè «per a Pego Viu la cooperació i col·laboració de la ciutadania en la gestió del territori és clau. No es tracta només de reforestar, sinó de que la societat ens fem càrrec del nostre entorn natural i de la protecció del territori», afirmen des del col·lectiu.

Si estàs interessat o interessada has d’enviar un missatge al correu electrònic: pegoviu@gmail.com

Pego Viu ha quedat a les 9 del matí a l’Espai Veïnal per a pujar cap al Tossal de Sofia. Si acudixes a l’activitat, l‘únic que necessites és portar aigua, l’esmorzar i una aixada o uns ganxos. I, si pots, una marraixa d’aigua, que serà carregada als cotxes per a regar el que es plante.

 

1987 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!