Mig Any gelat

El fred va ser un dels protagonistes de la nit de dissabte, quan els moros i cristians de Pego celebraven el seu mig any. No obstant, els protagonistes i alguns veïns i veïnes del poble retaven les baixes temperatures per veure la desfilada.
Després d’unes declaracions que escalfaven el dia al programa de dissabte pel matí a Ràdio Pego ‘La Manta al Coll’ per part de representants de les filaes capitanes de 2011, Feixucs i Inquisidors, la nit del Mig Any de Moros i Cristians es va desenvolupar de manera lúdica i ben festiva.

El cert és que moros, mores, cristians i cristianes i un nombre indeterminat de públic van decidir retar a les baixes temperatures de la nit de dissabte per a desfilar uns i per a veure la desfilada els altres. Siga com siga enguany moros i cristians van desfilar ben abrigats i sense trages de l’època, sinó amb polars distintius de cada filà qui els tenia. La música, com sempre, disolia, en certa manera la sensació tèrmica, i el somriure es dibuixava en la majoria participants al Mig Any de Moros que van acabar arropant-se uns a altres a la Plaça del Mercat, on finalitzava la desfilada.

D’altra banda, el fred i la pluja també van deslluir la romeria que els Carreters tenien preparada per a honorar a Sant Antoni, el patró dels animals. Així el temps va tornar a ser protagonista diumenge i va impedir gaudir de la festa i el porrat a pegolins i pegolines.
845 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!