Més incendis provocats a la costa de Dénia

Els incendis, entre el Camí de Gandia i la carretera dels Marines , desencadenen una altra vegada l’alarma junt amb el litoral. Una de les parcel•les s’ha cremat ja en 3 ocasions des de dijous passat. A Xàbia per fi ondeja la bandera verda després que hagen desaparegut les medusas. Comença a ser una broma de molt mal gust. Després d’un cap de setmana tranquil en este capítol, els Bombers van haver d’emprar-se una altra vegada ahir a fons davant d’una nova jornada de xicotets incendis en solars del nord del terme de Dénia, seguint amb la tònica de la passada setmana. Es dóna la circumstància, a més, que un dels solars que va registrar ahir un nou incendi s’ha pegat foc ja en tres ocasions en els últims dies: el dijous i el divendres de la passada setmana, i per tercera vegada ahir. Evidentment, els focs tenen tota la pinta de ser intencionats; en això coincidixen les diferents fonts consultades entre els propis bombers. És massa casualitat com per a pensar el contrari.

I una altra coincidència: quasi tots ells estan tenint lloc en solars sense edificar del nord de la ciutat, en el sòl urbanitzable amb planejament suspés ubicat entre la carretera de les Marines i el Camí de Gandia. Des de dimecres passat són almenys ja 8 els incendis d’este tipus a Dénia, quasi tots en eixa zona.

És el cas dels dos de major envergadura d’ahir. U és el ja citat, en la finca coneguda com dels borrecs , per l’habitual presència de bestiar, junt amb el Camí de Gandia. Es va originar cap a les 16 hores i va arrasar 3 hectàrees. Van actuar 3 vehicles de Bombers, una brigada de terra i un helicòpter.

Cap a les 18h es va declarar l’altre incendi a ressaltar, junt amb la carretera de les Marines, en el seu quilòmetre 10,5. Anant des de Dénia, poc després de passar l’Almadrava i ja en Les Deveses. Ací només van cremar uns 2.000 m 2 , però la zona va quedar sense llum al cremar-se l’estés elèctric i alguns veïns d’un edifici de 3 altures d’apartaments confrontants van optar per abandonar les seues cases per precaució, encara que van poder tornar prompte. El foc es va extingir amb l’actuació de 3 vehicles de Bombers i un hidroavió Dromader. Al marge d’estos incendis, els Bombers van haver d’actuar també en altres xicotets focs d’escassa rellevància en la comarca.

No deixem la costa però ens traslladem a Xàbia on després de la tempestat ve la calma. Aquesta dita popular es complix a les platges de Xàbia, que tornen a la normalitat, després d’un cap de setmana en què l’aparició de meduses va tornar a inquietar els banyistes, i van ser atesos un total de 195 persones .
Ahir en totes les platges de Xàbia ondejava la bandera verda, indicatiu que demostra les immillorables condicions per al bany. La inquietud a Xàbia per les plagues de meduses i per les seues repercussions mediàtiques va en augment. De fet, ahir, per primera vegada, l’ajuntament va emetre un comunicat en el que s’advertia de l’absència d’invertebrats en el litoral.
550 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!