Divulguen les coves de l´Atzúvia, Ebo i Benidoleig com a oferta turística

Durant el seu pas per la comarca l’Associació de Cuevas Turístiques
va declarar que editarà un llibre sobre els 5 recintes de la Comunitat. A l’acte va assistir la regidora de Turisme de Pego, la socialista Pepa Sendra. Representants de l’Associació de Cuevas Turístiques d’Espanya van visitar el passat cap de setmana el patrimoni subterrani de la Marina Alta. Les coves turístiques de les Calaveres, de Canelobre i del Rull són les grutes naturals que estan obertes al públic a Benidoleig, l’Atzúvia i la Vall d’Ebo. Durant la visita la que també va assistir la regidora de turisme de Pego, la socialista Pepa Sendra, el president del col•lectiu, Juan José Durán, va declarar que es va a posar en marxa un projecte per a la publicació d’un llibre divulgatiu sobre les coves turístiques de la Comunitat Valenciana.

El motiu de la visita va ser acostar-se a la realitat de les coves de la Comunitat Valenciana per a conéixer de prop les instal•lacions i millorar el sector. Els representants de l’associació van explicar que cada una de les grutes és única i excepcional. Així mateix, van destacar que la Cova de les Calaveres és singular perquè les estalactites i estalagmites són pràcticament inexistents o estan molt desgastades pel que es pot observar amb tota claredat el procés de pressió de l’aigua que va provocar les formacions erosives. Seguint el seu trajecte, sobre la Cova de Canelobre de l’Atzúvia van destacar que la seua singularitat recau en la forma, que agrupa l’espai en pràcticament una única sala. Finalment, van manifestar que la Cova del Rull (a la Vall d’Ebo) impressiona per les seues nombroses estalactites.

El regidor de Turisme i ex alcalde de la localitat, el socialista Juan Frau, va parlar ahir al programa l’amanida de Ràdio Pego i va convidar a tota la gent a visitar la Cova del Rull, perquè a bande de ser un encant de la natura, s’està molt fresquet.

Tota gran cova te darrere una història molt curiosa sobre el seu descobriment, i la del Rull no té desperdici ja que a 1929 va estar descoberta per un caçador que anava darrere d’un conill. La cova es pot visitar a l’estiu tots el dies de la setmana des de les onze del matí fins les 8.00 de la nit i es troba en un gran estat de conservació-

Finalment, van procedir a introduir-se en la Cova de l’Avenc Ample. Per a arribar a esta gruta natural, descoberta fa cinc anys, un grup d’escaladors van haver d’ajudar als representants de l’associació i del govern local a descendir fins a la seua entrada. L’ajuntament de la Vall d’Ebo té com una de les seues prioritats condicionar i obrir esta gruta natural, de gran riquesa, ja que té zones amb llacunes d’aigua. Ahir, els experts van aprofitar el descens per a estudiar la viabilitat d’afegir l’Avenc Ample al circuit de coves turístiques de la Marina Alta.

La visita suposa un gran referent per a obtindre subvencions destinades a conservar les coves i a fomentar el turisme d’interior. El turisme subterrani genera quatre milions de visites a l’any en tot Espanya. A l’acte va assistir la nova regidora de turisme i de la mancomunitat de Pego, l’Atzúvia i Les Valls, la socialista, Pepa Sendra, que va destacar l’importància del turisme rural i va afegir que a Pego i l’interior de la comarca es produix un turisme de pas perquè fa falta crear llocs on puga la gent pernoctar.
747 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!