Els Poblets puja les taxes de l’aigua mentres els veïns porten 20 dies sense subministrament potable

La reforma suposa un augment del 80% en el preu per al primer tram. L’oposició critica que la tarifa per a l’ús industrial no cresca en la mateixa mesura que la de l’ús domèstic. Ixen beneficiats els consumidors amb piscines i jardins i que gasten més aigua. El govern del PP ja va augmentar el preu de l’aigua fa dos anys. L’augment de la construcció provoca noves demandes que no han estat previstes abans de permetre la construcció. Curiosa la mesura adoptada als Poblets. En molts municipis el creixement urbanístic desmesurat i insostenible sols ha provocat beneficis als promotors i molts mal de cap a la població que ha vist com els seus impostos han pujat per a fer front als nous serveis de la població: falta d’aigua, de policies, carreteres menudes i potabilitzadores que no donen abast, xiquets en barracons i greus problemes de trànsit.

Davant aquesta situació el govern dels Pobles (un pacte entre el PP i els estrangers independents) ha optat per a aprovar pujar el preu de l’aigua en el ple extraordinari celebrat ahir, amb els vots en contra de PSOE i Bloc. Els residents que consumisquen fins a 30 metres cúbics d’aigua hauran de pagar un augment del 80% en el rebut.

Els nacionalistes van afirmar que era «desorbitat» el rebut que tenien que pagar els habitants dels Poblets, especialment si es té en compte que fa dos anys ja va haver-hi un increment semblant de tarifes. La pujada general dels preus va fer intervindre a l’edil del Bloc, Salvador Sendra, ja que, al seu parer, no s’ha fet proporcionalment. Sendra va criticar que l’increment en el primer tram -principalment per a ús domèstic de primera necessitat, ja que afecta aquells usuaris que consumeixen poca aigua- és molt major que la pujada de preus que afecta els habitants que gasten més aigua, generalment perquè tenen piscines o jardins que regar.

Els arguments de l’alcalde, el popular Jaime Ivars, van ser els habituals quan hi ha una pujada d’aquestes dimensions: en altres pobles es paga més. Això sí, no va explicar els serveis d’eixos pobles per a argumentar l’espectacular pujada producte de l’excés de construcció i la falta de previsió del municipi.

Un dels arguments utilitzats per Ivars va ser que és necessari pujar el preu de l’aigua per a amortitzar la construcció de la nova planta potabilitzadora, que no havera fet falta construirla sense el descontrol urbanístic o que podia haver estat finançada per les noves obres com demanen els nacionalistes i ecologistes.Els Poblets porta 20 dies sense aigua potable per la construcció d’un nou depòsit. Esta obra ha paralitzat el treball de la planta potabilitzadora, la qual cosa, en el seu dia, va portar a l’ajuntament a publicar un comunicat diguent que «l’aigua del poble no serà potable fins a nou avís» .

Encara que, es va afirmar que els problemes amb l’aigua estarien resolts i s’hauria restablit el subministrament abans que començaren les festes locals -festes que acaben de començar- els veïns del municipi segueixen sense poder beure aigua de l’aixeta.
567 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!