Més d’un centenar de pelegrins inauguren el tram Pego-Forna del Camí de Sant Jaume

Uns 7 quilòmetres de ruta evitant les carreteres més transitades que dóna continuïtat al tram que s’inicia a Xàbia, passa per Jesús Pobre i El Verger per a encaminar-se a Pego pel carril bici i anar cap a l’Atzúvia pel camí de Salomona i a continuació fins a Forna. El següent pas és arribar a Vilallonga. Dissabte quasi un centenar de persones més es concentraven a la Plaça de l’Ajuntament per a dur a terme la ‘carrera per la vida’ organitzada pel grup Mabs d’ajuda a les persones que pateixen càncer.
Dissabte passat el temps va acompanyar les dues activitats que coinciden en l’hora d’inici a Pego. Tot i aquesta coincidència, la participació en ambdues va estar voltant el centenar de persones. En primer lloc, parlem de la inauguració del tram del Camí de Sant Jaume que parteix des de Pego cap a l’Atzúvia i Forna. Començava a les 10 del matí amb una missa en la Capella de l’Ecce-Homo dedicada als pelegrins i a les pelegrines que participaven en la marxa. En el transcurs de la mateixa es va procedir a passar el testimoni de l’organització, en aquest cas l’alcalde de El Verger va passar el símbol del camí compostel•là, la conxa que aconsegueixen els pelegrins i les pelegrines en arribar a Santiago, a l’alcalde de Pego, qui va estar acompanyat en la cerimònia per la regidora de Turisme, Pepa Sendra, la regidora de Cultura, Elvira Ciurana i el regidor d’Obres i Serveis, Pascual Garcia. Qui també va estar en la inauguració del nou tram del camí de Sant Jaume per la Marina Alta va estar l’alcalde de l’Atzúvia, el següent en organitzar el nou traçat que unirà Forna amb Vilallonga.

Abans de les 11 del matí es congregaven els participants en la caminada a la Casa de Cultura, on es procedia al segellat d’acreditacions i a l’entrega d’avituallament, oferit per l’Ajuntament de Pego, per tal de tenir menjar en arribar a Forna, pensant en els més joves i els majors, ja que l’arribada estava prevista cap a les 2 de la vesprada a Forna i no eren poques les famílies al complet que van decidir dur a terme el nou tram del Camí de Sant Jaume. A Forna un autobús gratuït també oferit per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Pego esperava els participants per tornar-los a Pego.

La regidora de Turisme, la socialista Pepa Sendra, valorava l’esdeveniment positivament i destacava l’afluència de gent, afirmant que “ha tingut molt d’èxit, tenint en compte que les expectatives ja eren bones”. Confirmava que eren 114 persones les participants en el tram inaugural Pego-L’Atzúvia-Forna.

Escoltàvem Pepa Sendra comentar que “pensàvem que pot ser podria deslluir l’acte dels pelegrins la Cursa per la Vida” i és que com dèiem anteriorment dissabte coincidien en el temps dos activitats que podríem qualificar d’esportives. Una a més religiosa i l’altra solidària. Aquesta segona activitat era eixa ‘Carrera per la Vida’ organitzada pel Grup Mabs en benefici dels malalts i les malaltes de càncer. A aquesta acudia la regidora d’Esport, la nacionalista Marian Tamarit, per tal de donar suport a la iniciativa que, per segon any consecutiu, s’organitza a Pego.

L’organitzadora de l’esdeveniment, Gillian Brackett, informava a Ràdio Pego que al voltant de 80 ó 90 persones participaven a la ‘Carrera per la Vida’, unes persones “correns les altres passejant”. Gillian qualificava la xifra com a positiva, tenint en compte la coincidència d’horaris amb el camí de Sant Jaume.

L’organitzadora de la ‘Carrera per la vida’ recordava que els diners recaptats amb la participació a aquesta cursa van destinats a l’associació Mabs “per a ajudar a la gent malalta de càncer”.

366 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!