Més de 700 donacions de sang en dos anys a Pego

En total, als anys 2022 i 2023 es va registrar un total de 703 donacions de sang, segons ha informat el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, encarregat de gestionar aquest tipus de donacions que es realitza, de manera habitual al Centre de Salut de Pego. En aquestos dos últims anys els registres han sigut similars, una mitjana de 29,25 donacions per sessió en el 2022 i de 29,33 en el 2023. Cal remarcar que es realitza tan sols una sessió per mes.

Dels dos anys destaquen les jornades realitzades en els mesos de juliol, on s’ha superat, en les dues ocasions les 40 donacions (40 al juliol de 2022 i 43 un any després, en 2023).

Quant al rang d’edat de la població donant, les persones d’entre 35 i 49 anys són les que més s’han presentat voluntàries (un total de 149). Li segueixen els veïns i veïnes d’entre 50 i 65 anys, amb un total de 124 persones; mentre que dins la franja de 18 a 34 anys, ha hagut 98 persones donants.

Al respecte de les xifres, l’alcalde de Pego, Enrique Moll, ha comentat que “Cal remarcar que els registres de voluntaris que es presenten per a donar sang són majors que els que finalment poden donar-la, hi ha molta gent que no pot per raons mèdiques”. En qualsevol cas, l’edil agraïx “la solidaritat de totes aquestes persones» i afirma que «és satisfactori saber que la gent es preocupa i participa en aquesta mena de campanyes que salven vides. Crec que seria molt beneficiós que augmentàrem les xifres”.

Pel que fa a les dades de 2024, també semblen prou positives. Les sessions de donació segueixen a bon ritme en l’inici del 2024. A la cita de gener es van presentar 25 veïns i veïnes, una d’elles per primera vegada; encara que finalment tan sols van poder donar 21 persones. Quant al mes de febrer, en la jornada solidària es van presentar 37 persones, dos que ho feien per primera vegada. Finalment van ser 32 els que complien amb els requisits per a donar sang. Enrique Moll ha desitjat que “les xifres es mantinguen o milloren en el que queda d’any”.

 

111 Visites
Hola!!