Més de 60 persones participen en el taller “Dimecres a l’arxiu”

L’arxiu municipal de Pego encetava ahir dimecres el mes de febrer amb el taller d’història, Dimecres a l’arxiu. Una iniciativa que compta amb el suport de la Regidoria de Cultura.

La primera sessió arrancava de gom a gom al saló d’actes de la Casa de Cultura. L’encarregat de dirigir les diferents xerrades serà l’arxiver, Joan Miquel Almela. Qui comentava que aquest punt d’encontre servirà per a conèixer i entendre el poble on vivim.
Després de quatre edicions el taller d’història torna a reprendre’s d’una manera més original. Segons ha explicat Almela aquesta nova edició es caracteritza per tractar diferents temàtiques.

La xerrada d’ahir començava amb la fundació i l’evolució de la Vila de Pego, avançava Almela.

Amb el tema de l’evolució i l’origen Joan Miquel Almela explicava als assistents els diferents noms que va tenir la vila fins arribar a l’original, Pego.
Aquestes sessions seguiran al llarg del mes de febrer, març i abril amb diferents tems. Entre ells destaquen alguns com els paisatges, les escoles i l’ensenyament, la música i els músics de Pego, els comerços, les festes i els costums, la Guerra Civil i molts més. Diferents temàtiques que han semblat curioses als participants.
A més el públic va remarcar la facilitat que té, l’arxiver Almela per a explicar aquests temes.

Més de seixanta persones es tornaran a reunir la setmana que ve per a seguir amb el taller d’història, Dimecres a l’arxiu. En aquesta segona sessió Joan Miquel Almela explicarà el terme de Pego amb l’ajuda de fotos i vídeos inèdits.


1169 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!