Més de 2.400 signatures recolzen la independència de l´Escola Oficial d´Idiomes de Dénia

500 alumnes a Dénia i al voltant de 300 a Xàbia avalen la necessitat d´una o dues escoles oficials d´idiomes amb criteri propi a la comarca. Actualment, la Marina Alta compta amb dos aularis dependents de Benidorm. Això fa que només es puga cursar el 1r cicle d´anglés, francès i alemany. No es poden realitzar tampoc proves de nivell o examens per lliure. Tot passa per Benidorm. Les xifres parlen per si mateixes. 500 alumnes a l´aulari que té l´escola oficial d´idiomes a Dénia; al voltant de 300 alumnes a Xàbia. Només s´oferten tres cursos i tres idiomes: 1r, 2n i 3r d´anglès, alemany i francès. La resta de cursos del segon cicle, 4t i 5é i la resta d´idiomes oferts per l´Escola Oficial d´Idiomes de Benidorm són impartits a la capital comarcal de la Marina Baixa. El que implica que tots els alumnes que passen 3r l´any que ve s´hauran de desplaçar fins allí per a poder cursar 4t o bé demanar un trasllat de matrícula a l´Escola Oficial d´Idiomes de Gandia, que queda més a prop per als i les alumnes de Pego.

Professorat i alumnat de l´aulari de Dénia presentaven la setmana passada 2.400 signatures per a exigir la creació d´una Escola Oficial d´Idiomes independent a la comarca en seu a Dénia. Això suposaria agilitzar tota la tasca administrativa i la implantació del segon cicle. La independència implicaria l´obtenció d´un edifici propi, el que suposaria un increment en l´oferta d´horaris, ja que actualment només es donen classes de vesprada perquè a l´IES Maria Ibars de Dénia, on s´imparteixen les classes, no hi ha aules disponibles de matí.

L´ajuntament de Dénia, ja ha posat a disposició de la Conselleria d´Educació terrenys per a poder ubicar l´edifici que ocuparia l´Escola Oficial, tot i que com indicava Maria Galbis, hi ha prioritat per a la construcció dels centres de primària i secundària. No obstant, la coordinadora explicava que no és necessari comptar amb un edifici propi per a aconseguir la independència. De fet, la solució intermèdia seria la cessió d´un immoble municipal. Galbis posava com a exemple l´Escola Oficial d´Alcoi, on, tot i ser de més jove creació que la de Dénia ja ha aconseguit la independència.

La titulació de l´Escola Oficial d´Idiomes és l´única reconeguda per a aportar punts en una oposició o en qualsevol altre tipus de treball. La resta de cursos, com assegura Maria Galbis, és per a enriquir el currículum. És per això que és important tenir l´oferta necessària per a cada comarca. “Si no hi ha independència no es pot créixer” afirma Galbis.

Les signatures presentades en el registre d´entrada de l´ajuntament de Dénia també seran presentades en els Serveis Territorials i en la Conselleria d´Educació per a què totes les administracions implicades tinguen coneixement del suport social i professional de la proposta.
609 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!