Maria Dolors Pellicer premiada amb el Premi de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filològia Valenciana per ‘La Selva en Vers’

En la categoria de literatura infantil i juvenil. És la X edició d’aquest premis que s’entregaran el proper dilluns, 3 de maig, a la Universitat Jaume I de Castelló.
Recuperem el títol ‘La selva en vers’, de Maria Dolors Pellicer perquè el poemari infantil a la manera de bestiari ordenat alfabèticament, de l’autora d’Oliva, ha estat premiat per l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana en els X Premis de la Crítica de dit Institut en la categoria de literatura infantil i juvenil.

Així, l’Institut Interuniversitari de Filològia Valenciana (IIFV), a què pertany la Universitat Jaume I de Castelló, entregarà el dilluns 3 de maig del 2010 a partir de les 11 hores, en la sala de graus del Centre de Postgrau i Consell Social, els X Premis de la Crítica de l’Institut. L’acte estarà presidit pel rector de l’UJI, Francisco Toledo, i el director de l’IIFV, Ferran Carbó.

L’acte s’obrirà amb una dissertació del periodista Joaquim Maria Puyal titulada “Les habilitats comunicatives com a solució”. Puyal és presentador de televisió i locutor de ràdio i guanyador de 4 premis Ondas, ha desenvolupat la seua carrera en llengua catalana, convençut que el treball dels periodistes podia contribuir a la normalització lingüística de la llengua.

A continuació s’entregaran els premis de la crítica de l’IIFV a Francesc Bodí i Beneyto per creació literària, a Maria Dolors Pellicer per literatura infantil i juvenil, a la companyia El teatre de l’Home Dibuixat per arts escèniques i audiovisuals i a la indústria valenciana del doblatge en català (representada per AVEDIS, CPD i APTAA) per comunicació i difusió cultural.

L’Institut Interunivesitari de Filologia Valenciana té l’objectiu de l’estudi lingüístic i literari del valencià. Fundat en 1978 com a organisme de la Universitat de València, es va transformar en interuniversitari en 1987 integrant les tres universitats valencianes amb estudis superiors de Filologia. Ha tingut com a directors a professors com Manuel Sanchis Guarner o Joan Fuster.

En ‘La selva en vers’ de Maria Dolors Pellicer, editat per Bromera, ens ofereix, a l’obrir aquest poemari, un bestiari d’allò més divertit. De segur, que al passar els fulls d’aquest llibre infantil, reconeixem tots els animals dels que parla: l’elefant que mira des del sostre, el gripau a qui besa la princesa, el llop que bufa i bufa per a tombar la casa… Les bestioles dels contes i cançoners que més els agraden als infants, s’amaguen entre les pàgines de ‘La Selva en Vers’ per a fer-los gaudir del plaer de la poesia.
620 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!