Dissabte, cita amb la XXVIII volta peu a Pego

Una vegada més, en arribar el primer dissabte del mes de maig, Pego es prepara per a rebre milers d’atletes que estan disposats a córrer pel terme pegolí. Entre els objectius d’enguany l’organització s’ha posat buscar major afluència de públic a l’acte, és per això que s’ha canviat la ubicació de la meta.
El primer dissabte de maig, des de fa 28 anys, Pego celebra la seua volta a peu. Enguany coincideix en el primer de maig, data que, no obstant, no atura els i les atletes a inscriure’s a la cita pegolina per recórrer el circuit marcat, que enguany presenta novetats. Des de fa 14 anys que la volta a Peu a Pego és una de les etapes que conformen el Circuit de Curses Populars de la Marina Alta. Una de les quatre curses iniciadores del projecte comarcal.

Des del programa de Ràdio Pego, Dorsal-19 Ferran Ferrando, afirma que “la participació al Circuit comarcal va fer augmentar el nombre de participants” i és que les xifres no enganyen; de 300 participants l’any 1986 s’ha passat a més de mil en aquestos darrers anys. També confirma Ferran Ferrando que aquest augment de participació “com és lògic comporta més despeses” i agraeix l’esforç de la regidoria d’Esports per “aportar la part més grossa del pressupost” de l’organització de la cursa i a la resta de patrocinadors privats que també fan possible que l’esdeveniment puga continuar sumant anys; Arenas Forna, Mas y Mas supermercats, Aluminis Jaume, Cafeteria Balbino, Cristalls Sendra ‘Patxarell’ i IMA Agrícola. Admetia el membre de Club-Dorsal 19 que “eixa significativa ajuda fa que l’economia de la cursa no siga mai deficitària”.

La XXVIII Volta a Peu a Pego començarà a les 5 de la vesprada, hora en la que correran els més menuts. A les 7 de la vesprada serà el torn per als adults que correran dues voltes, una pel circuit habitual en els últims anys i l’altra pel nucli urbà. La previsió de participació és “imprevisible per ser dia de festa”, segons Ferran Ferrando, ja que tot i que hi ha uns 1.700 atletes inscrits, el més habitual és que fins al moment de l’inici de la cursa no se sàpiga el nombre de participants. Calculava l’històric corredor pegolí que “la previsió més pessimista és d’un miler de corredors, la més optimista d’uns 1.300 corredors”.

La regidora d’Esports, Marian Tamarit, ahir, hores abans de què s’acabara el termini d’inscripció reconeixia la xifra de 1.700 persones inscrites, un volum que reconeixia “molt elevat”. La nacionalista suposava, però, que “no vindran tots”.

La cap de la regidoria d’Esports destacava les novetats que s’han incorporat enguany a la Volta a Peu a Pego. Una d’elles és que la cursa està dividida en dos recorreguts, l’habitual per les rondes que rodegen el municipi i una altra nova que transcorrerà per alguns carrers del centre del poble. L’objectiu d’aquesta novetat, és, segons Tamarit “integrar més la volta al poble. Que la gent veja que ve gent d’altres pobles, integrar-se, veure que estan participant i que pot ser l’any següent també participen ells”. Així, el carrer l’Ecce-Homo, la Plaça de l’Ajuntament i el carrer Major seran testimoni de la tradicional cursa pegolina.

L’altra novetat afecta a la ubicació de la línia de meta, que enguany s’ha canviat. Així, els i les atletes participants acabaran a l’interior de les pistes del Pujol. El motiu, doncs facilitar la visió del públic assistent. Com explicava Marian Tamarit, “s’ha fet per a què el públic puga veure l’arribada i no els moleste el sol i després que els corredors, una vegada que acaben, tinguen més espai per a baixar les pulsacions i caminar”.

En les dos anteriors edicions de la Volta a Peu a Pego els marcadors informàtics que havien de registrar l’arribada dels participants a la meta, van fallar. És per això que hem volgut saber quina és la previsió de funcionament per a enguany. Ferrran Ferrando explicava que “enguany hi haurà control a l’eixida, cosa que no va haver els altres anys, i al final”. A més afegia Ferrando que la intenció és posar una altra estora magnètica a la meitat del circuit, “per a controlar que ningú es bote mitja carrera”. Aquest extrem, però, no està confirmat.

Tant la regidora d’Esports com el representant del Club-Dorsal 19 demanaven disculpes pels possibles problemes de trànsit que puga ocasionar la cursa. Alhora demanaven un poc de paciència i comprensió envers les mesures preses perquè el transcurs de la XXVIII Volta a Peu a Pego transcórrega sense incidències.

633 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!