Maria del Mar Esquembre Cerdà i el col·lectiu de dones Femme Força de Pedreguer i El Verger, Premis 8 de març de la Xarxa de Dones de la Marina Alta

Maria del Mar Esquembre Cerdà és Professora de Dret Constitucional, membre de diferents associacions en defensa dels drets de la dona, destacada per la seua contribució en els avanços dels estudis de Dret i Gènere, i pels seus articles sobre la igualtat. El Col.lectiu de dones Femme Força de Pedreguer i El Verger és un grup feminista creat fa pocs anys enrere, però amb una dinàmica activa en defensa de la igualtat i contra les violències de gènere. Els Premis 8 de març es lliuraran el dijous 2 de març en els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona.

CARTELL DIA DONA 2017Els Premis 8 de Març que atorga la Xarxa de Dones de la Marina Alta són lliurats anualment des de 2002 a fi de reconèixer l’esforç de tantes dones que van obrint camins de llibertat i igualtat des de diferents àmbits. Així mateix tenen l’objectiu de fer visible el continu i incansable treball de les dones en la història. Els premis es lliuraran el dijous dia 2 de març en els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona.

Enguany la Xarxa de Dones de la Marina Alta ha volgut reconèixer la tasca realitzada per:

mar-esquembre-profesora--300x500Maria del Mar Esquembre Cerdà, professora titular de Dret Constitucional a la Universitat d’Alacant. Cofundadora de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional. Subdirectora del Centre d’Estudis sobre la Dona de la Universitat d’Alacant (CEM). Directora del Seminari Universitari sobre els Drets de les Dones de l’Àrea de Dret Constitucional de la Universitat d’Alacant. Articulista en el Diario Información d’Alacant, amb secció especialitzada en temàtica d’igualtat de dones i homes. Esquembres, a més, participa en nombrosos congressos i cursos sobre igualtat i ha dirigit cursos i seminaris relacionats amb temes de ciutadania, immigració i estudis de gènere en l’àmbit del dret constitucional. Maria del Mar Esquembres Cerdà és també autora de diferents publicacions sobre el dret constitucional i la seva interrelació amb els estudis de gènere, ciutadania i immigració.  

logo femme forçaCol.lectiu de dones Femme Força de Pedreguer i El Verger. Un col·lectiu de dones joves que el mes de febrer de 2014 prenia forma i s’incorporava a la lluita feminista de la comarca per a continuar el treball sobre la igualtat que encetaren moltes dones abans d’elles, per denunciar la desigualtat i la pèrdua de drets a la que els poders polítics i econòmics estan abocant a moltes dones i col·lectius desafavorits. En els 3 anys d’activitat el col.lectiu ha demostrat el seu dinamisme organitzant concentracions mensuals contra la violència masclista, xarrades, exposicions, la campanya “No és NO” contra la violència en festes, i ha col.laborat amb altres grups feministes en manifestacions i actes diversos per la igualtat.

 

2111 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!