Manifestació a Parcent contra les urbanitzacions projectades


Més de 2.000 persones exigeixen l’equip de govern de Parcent, del PP, que retire els tres PAI que preveuen 1.800 cases en Parcent, el que implicarà passar de 1.000 a 10.000 habitants.
El 30 de gener del 2006 el Partit Popular de Parcent va aprovar, de forma provisional, amb els vots en contra de l’oposició tres plans d’actuació integrada que preveuen la construcció d’1.800 vivendes en la contornada d’aquest xicotet poble de la Marina Alta. Va ser un dia abans de que entrara en vigor la nova Llei Urbanística Valenciana.

Més de 2.000 persones es van reunir dissabte de vesprada al municipi de Parcent per a exigir a l’alcaldessa, la popular Mª Carmen López, l’anul•lació del plenari en què es van aprovar els tres plans urbanístics. Entre els tres plans es construiran al voltant de 1.800 cases i la població de Parcent passarà de 1.000 a 10.000 habitants en pocs anys.

Al ritme de dolçaina i tabal i amb la pancarta «salvem els nostres pobles, no a la destrucció» com a capçalera, la multitud va recórrer els carrers de la localitat fins a arribar a la plaça de l’ajuntament on es va llegir el manifest i on tots van mostrar el seu rebuig a la política urbanística que s’està duent a terme. A més durant es va recordar quants veïns de Parcent han signat per a dur el cas fins el parlament europeu.


El portaveu de la Plataforma Salvem Parcent, Joan Carles Poquet, va advertir que aquesta no és més que una de totes les actuacions que es duran a terme. I és que, segons va anunciar Poquet, l’eurodiputat del grup Els Verds, David Hammerstein, traslladarà la setmana que ve al Parlament Europeu la petició dels manifestants perquè es desautoritze l’aprovació provisional dels tres PAI.

Entre els crits dels manifestants «alcaldessa dimissió» va ser la consigna més escoltada. Tot i que van destacar altres frases com «màfia immobiliària la marina destrossada», «no volem tres munts de formigó prop de Parcent», «ens heu venut per un plat de llentilles», «ni un pam de terra, ni una gota d’aigua>>.

Entre els col•lectius ecologistes que van assistir a la manifestació estaven Salvem Segària-Vinyals d’Ondara, El Runar de Benissa i Abusos Urbanístics No, a més del grup ecologista Gelibre de L’Atzúvia i també veïns de Laguar defenent Monóvar.

També van acudir diversos representants polítics com són, el secretari general del PSPV-PSOE de la comarca, Paco Carrió, la diputada socialista de les cortes, Consuelo Català, l’edil dels Verds de Dénia, Toni Roderic, el diputat del congrés d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, el diputat de les corts d’EUPV-L´Entesa Alfred Botella, l’edil del CIBE-Bloc de Benissa Isidor Mollà i l’alcalde del PSOE de Pedreguer, Vicent Costa entre altres. A més, també van acudir els edils de l’oposició de Parcent, amb Pere Far de Coalició Democràtica de Parcent-Bloc al front.

El projecte més gran serà dut a terme per la mercantil Terres de l´Horta S.L, vinculada al cantant Julio Esglésies, i preveu 1.496 cases en la zona del Barranquet. A més, el major propietari de les terres on està projectat aquest pla és el germà de l’edil d’Urbanisme.

Sobre un extensió total de 128.004 m2 en la zona del Cantalar, l’empresa Costadillas edificarà un total de 170 vivendes. L’últim PAI aprovat és el de La Solana que serà dut a terme per la mercantil Arenal Parcent S.L i construirà 128 cases en 114.023 m2.
452 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!