L’incendi de la Safor crema quasi 2.000 ha

Un total de dotze mitjans aeris, entre hidroavions i helicòpters, s’han incorporat aquest matí als treballs d’extinció dels incendis declarats el passat cap de setmana en la comarca de La Safor i en el terme municipal de Vilamarxant, ambdós a València, que encara segueixen sense control.

L’actualitat nacional ha estat centrada en l’incendi de la Safor al llarg de tot el cap de setmana.
Fonts del Centre de Coordinació d’Emergències han informat que l’incendi que afecta sis localitats de La Safor, que te un perímetre de 40 quilòmetres està tancat però les flames, que han arrasat ja prop d’1.900 hectàrees, estan encara sense controlar.

Les previsions apunten que la positiva evolució dels treballs d’extinció permetrà el control de l’incendi al llarg d’aquest matí.
En la zona treballen, des de bon matí, quatre hidroavions Foka i dos helicòpters, un d’ells de coordinació, així com quatre brigades rurals d’emergència de la Generalitat i diversos efectius del Consorci Provincial de Bombers, que es veuran incrementats segons evolucione la situació durant la jornada.

Segons fonts del Centre de Gestió de Tràfic de València, la carretera CV-675 continua tallada a la circulació a causa de l’incendi que afecta la comarca de La Safor.

L’incendi de la Safor havia arrasat quasi 2.000 hectàrees en un front de 42 quilòmetres. Eixa és la xifra aportada per la Generalitat en l’últim balanç de l’incendi que des del divendres afecta sis termes municipals de la Safor. Un contingent de l’exèrcit va acudir a mitjan vesprada d’ahir per a col•laborar en les labors i rellevar a efectius dels cossos de seguretat.

el conseller d’interior de la Generalitat, Miguel Peralta, després de reunir-se per segona vegada amb els alcaldes dels municipis afectats, va explicar que tots els fronts oberts es trobaven en un espai el perímetre del qual aconsegueix els 42 quilòmetres i que inclou als termes municipals de Simat, Benifairó, Xeraco, Xeresa, Gandia i Barx.

Les feines d’extinció es van veure molt afavorides ahir per l’absència de fort vent. Això va permetre que als mitjans terrestres, que havien tractat de
contindre les flames durant la nit, se sumaren amb les primeres llums els helicòpters, avionetes i hidroavions pertanyents a la Generalitat, al Ministeri de Medi Ambient i a diverses comunitats autònomes.

L’estratègia va ser actuar primer entre els termes de Gandia i Barx, on hi havia diverses urbanitzacions amenaçades, al llarg de la vesprada, situacions d’alarma social per l’avanç de les flames. A última hora de la vesprada d’ahir es va incorporar un contingent de l’exèrcit de Terra compost per 33 persones pertanyents a la base de Marines. La seua missió és controlar el perímetre de l’incendi, en col•laboració amb els bombers, i rellevar a desenes d’agents de la Guàrdia Civil i de les policies que han estat treballant durant dos dies en la vigilància de les àrees sinistrades. Un general de l’exèrcit va participar en la reunió de la vesprada del comandament operatiu per a coordinar-se amb la resta de responsables en els relleus i les actuacions encomanades,

432 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!