Manifest Dia Internacional de la Dona 2021 de la Xarxa de Dones de la Marina Alta

Feminisme, la força de les dones

Davant l’emergència social el feminisme és essencial


Un any més, som ací disposades a continuar celebrant cadascun dels nostres avanços, i recordant a aquelles dones que fa més de cent deu anys iniciaren la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Actualment travessem la crisi social, sanitària i econòmica de la Covid-19, que ens afecta especialment perquè la precarització laboral té rostre de dona, i perquè les tasques de cura recauen principalment en nosaltres i, en conseqüència, estem més exposades a tots els perills inherents a aquesta crisi. La pandèmia ha agreujat la situació: les dones tenim més risc de contagi per la contínua exposició al virus, ja que treballem en molts dels sectors considerats essencials, que estan altament feminitzats, com sanitat i sociosanitaris, incloses les treballadores de la neteja, treballadores dels supermercats, de la indústria agroalimentària, etc.

És l’hora de posar les cures al centre de la societat. Les dones no volem continuar a soles amb aquesta càrrega i exigim corresponsabilitat i el dret a cuidar i a ser cuidades.

A més, la violència que generen les condicions pròpies de confinament ha provocat que les dones que patim maltractament i les nostres criatures ens hagem vist obligades a estar més aïllades, tancades amb els nostres agressors; així com les dones prostituïdes, suportant riscos extrems per a les nostres vides. En aquesta situació excepcional ens hem vist encara més submergides en la inseguretat i en la invisibilització.

No obstant això, ací estem enfortides pel feminisme, convençudes que superarem la pandèmia, de la mateixa manera que vencerem l’ofensiva patriarcal que intenta arrabassar de nou els nostres drets i llibertats, pretenent ara desdibuixar-nos com a subjecte polític de la nostra pròpia lluita: el feminisme. Exigim que es complisca amb totes les normes internacionals i es rebutge tot intent i iniciativa que promoga la desaparició de la dona en els termes jurídics, legals, mèdics, educatius i en la resta d’espais.

Les dones de tots els àmbits, territoris i cultures compartim la lluita pels drets de totes. I, totes juntes diguem NO a aquest tipus de societat patriarcal, masclista, feixista, racista, capitalista i colonialista que crea les desigualtats estructurals que sofrim les dones pel fet de ser-ho, feminitzant la pobresa i excloent a la meitat de la població mundial.

Les dones patim discriminacions i violències al treball. Bretxes de gènere als salaris i a les pensions. Hi ha sectors amb condicions inadmissibles: les treballadores de neteja d’hotels o les treballadores de la llar i cures, les aparadores i tantes altres.

Exigim unes pensions dignes i que el temps de cura siga reconegut en el seu càlcul.

Exigim treballs amb horaris i jornals dignes; la derogació de les Reformes Laborals vigents i la del treball d’interna, que esclavitza les dones migrants; una llei efectiva d’igualtat salarial; la ratificació dels Convenis189 i 190 de l’OIT ; mesures per a erradicar l’assetjament sexual i per raó de sexe i que les dones amb discapacitat tinguem un tractament real i efectiu d’inserció social i laboral.

Exigim el compliment de la legislació vigent per a protegir l’accés a l’ocupació pública de les dones víctimes de violència masclista i de les que tinguem discapacitat.

És imprescindible comptar amb uns serveis públics universals i de qualitat per a tindre el dret d’accés en condicions d’igualtat i equitat. Per tant, exigim la reversió dels serveis privatitzats a públics i amb gestió directa.

Exigim una educació que no ens invisibilitze, una educació en valors, on la coeducació i l’educació afectiva i sexual en les escoles formen persones per a un món d’iguals en drets i de respecte mutu, sense estereotips de gènere. Una educació pública, laica i feminista, lliure dels valors patriarcals.

Ja n’hi ha prou de violentar els nostres cossos amb negocis neoliberals que ens posen preu i vulneren els drets humans. Exigim una legislació abolicionista del Sistema Prostitucional, de la Pornografia i els Úters de lloguer!!!

Enfront d’un estat que prioritza sistemàticament la sanció per damunt de drets fonamentals com són la Vaga i la Manifestació, denunciem la Llei Mordassa de 2015.

Ja n’hi ha prou de Justícia patriarcal, misògina i reaccionària!!!

Companyes, recordem que el 8 de març és tots els dies! El camí és llarg i les mobilitzacions continuen!

Ajuntem-nos, defensem-nos, lluitem pels nostres drets i cuidem-nos!!!

Unides i organitzades som INVENCIBLES!

FEMINISME, LA FORÇA DE LES DONES

Visca, visca, visca, la lluita feminista!!!

1227 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!