La corporació suspén temporalment la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires

Ahir es va celebrar el ple ordinari del mes de març, en el qual, entre d’altres qüestions debatudes, es va aprovar una moció presentada conjuntament per l’equip de govern i Compromís, amb la qual s’acordà fer una modificació en l’ordenança municipal d’ocupació de la via pública amb taules i cadires, amb l’objectiu de deixar en suspens el cobrament de la taxa als restauradors quan facen el tràmit de sol·licitar permís per a muntar la terrassa del seu negoci.

Una proposta que defensà el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Ricardo Sendra.

La moció va ser aprovada amb els vots a favor dels socialistes, Ciutadans de Pego Independents, Compromís i amb l’abstenció de Populars Pego i Ciudadanos. Aquestos dos grups apostaven perquè la taxa siga suspesa durant tot l’any. Escoltem a Simón Ortolà, regidor de Ciudadanos.

Per part de Populars Pego, el portaveu, Ferran Gonzàlez, demanà que es prenga mesures que donen seguretat als hostalers.

Anna Sastre, portaveu de Compromís, recalcà que la suspensió ha de ser temporal perquè no se sap cóm evolucionarà la pandèmia.

De fons en aquest punt, hi havia un debat al respecte del que es parla i acorda en les juntes de portaveus. Des de l’equip de govern i Compromís es posà l’accent en què en aquestos temps la corporació hauria de treballar en conjunt. Escoltem a Anna Sastre.

Aquesta moció entrà per urgència i es va debatre després d’abordar altres dos mocions presentades per Populars Pego. La primera d’elles plantejava, precisament, suspendre durant tot l’any 2021 el cobrament d’aquesta mateixa taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires. La moció dels Populars va ser rebutjada, només rebé els vots a favor de Populars i Ciudadanos, i els vots en contra de la resta de la corporació. Ferran Gonzàlez acusà a l’equip de govern d’inoperància a l’hora de prendre aquesta mesura tant en el 2020 com ara.

Ciudadanos recolzà el posicionament dels populars. Escoltem a Simón Ortolà.

Alicia Siscar, regidora de Ciutadans, acusà als populars de voler traure rèdit de la pandèmia.

El regidor de Promoció Econòmica titlà la moció dels populars de populista i insistí en allò que s’havia parlat i acordat en Junta de Portaveus.

En la mateixa línia es va desenvolupar el debat de la segona moció presentada pels Populars. En aquesta ocasió per a demanar la modificació de l’ordenança que regula l’ocupació de l’espai públic pels llocs de venda del mercat dels dijous. Escoltem al portaveu dels populars.

Ciudadanos també donà suport a aquesta moció considerant que les ajudes del Pla Ressistir no seran suficients per a ajudar als mercaders. Escoltem a Simón Ortolà.

Però, des de l’equip de govern es va apuntar que els mercaders estan treballant al 100% des de l’1 de gener i que llevar-los la taxa podria suposar un greuge comparatiu amb la resta dels comerços de Pego. Postura defensada per Alicia Siscar de Ciutadans.


Compromís també va parlar de greuges comparatius i de la possibilitat de que els mercaders puguen beneficiar-se de les ajudes del pla Ressitir. Anna Sastre.

I per part dels socialistes, Ricardo Sendra afirmà que les decisions de la corporació han de ser justes i equànims.

I l’alcalde, Enrique Moll va anar un pas més enllà en la possibilitat de que hi haja greuges comparatius


Com en l’anterior moció, votaren a favor els populars i Ciudadanos. En contra, socialistes, Ciutadans i Compromís.
722 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!