Pego ret homejatge a dones de relleu amb les activitats del 8M

Enguany les activitats convocades per a commemorar el Dia de la Dona, des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego, giren entorn a les dones pegolines rellevants en diferents àmbits. I com que estem enmig d’una pandèmia global, la major part de les iniciatives que han posat en marxa també els col·lectius feministes pegolins, Dones Cabal i Pandora, es desenvoluparan principalment a casa i a través de les xarxes socials. Com és el cas de la penjada de davantals als balcons, que s’ha iniciat hui dijous.

Per part de Dones Cabal, escoltem a Carmina Dominguis.

Com hem dit, hui es fa la penjada de davantals als balcons, espai escenari de l’acció proposada pel grup feminista Pandora, qui també ha instat a les pegolines i pegolins a decorar els seus balcons amb objectes de color morat per a reivindicar el treball invisible que duen a terme les dones.

El grup Pandora anima a compartir imatges dels balcons decorats en Facebook i Instagram etiquetant-lo.

La programació organitzada des de la Regidoria d’Igualtat, junt amb Dones Cabal inclou també una crida als alumnes dels centres educatius a penjar cintes de color morat, amb missatges relacionats amb el feminisme i el 8 de Març, a la plaça Maria Cambrils a partir de demà.

I el diumenge es farà una gimcana familiar en la qual els participants superaran set proves i a través d’elles s’endinsaran en les biografies de dones pegolines de relleu.

Una iniciativa directament relacionada amb una altra que s’ha estat duent a terme als centres escolars en les darreres setmanes, segons comenta la regidora d’Igualtat, Merxe Bolta.


Els treballs que han fet els i les estudiants al voltant de dones pegolines de relleu en els àmbits de la Cultura, la Ciència i l’Ensenyament seran compartits a través de les xarxes socials el dia 8 de Març. Aquestos treballs formen part d’una sèrie d’activitats que s’ha dut a terme als centres escolars, entre elles també el concurs del cartell del Dia de la Dona, el qual va guanyar Júlia Siscar Doménech, estudiant de segon d’ESO de l’IES Enric Valor. La seua obra, sota el títol de «Juntes» anuncia els actes oficials del 8M a Pego.

Tornant a la gimcana que es farà el diumenge, les inscripcions estan encara obertes, es realitzen reomplint un formulari que es troba al web de l’Ajuntament de Pego o telefonant al número 607 54 73 74. La gimcana es farà a partir de les 11 del matí, eixint des de la plaça de l’Ajuntament. Els participants són famílies, és a dir, persones convivents i no hauran d’entrar en contacte amb altres participants. Ho explica la regidora, Merxe Bolta.

Segons s’indica en les bases de la gimcana, els participants necessitaran tindre en el mòbil o tablet un lector de codis QR per a seguir les pistes. Hi haurà premis per a totes i tots, però, dos especials a les dues famílies que superen el repte en menys temps. El primer premi és una tablet i el segon un cercle de llum.

La programació del Dia de la Dona a Pego es completa amb l’enllumenat de la façana de l’Ajuntament el 8M amb llums de color morat. Donada la situació en què vivim, no se celebrarà l’acte de lliurament del Premi Jo Dona, però, no es descarta que es puga fer més avant. El premi d’enguany, com indica la regidora, no va destinat a una dona en concret.

La Xarxa de Dones no farà cap concentració

La Xarxa de Dones de la Marina Alta enguany, donades les circumstàncies no ha organitzat l’habitual concentració del 8M, ni el seu sopar anual.

Per ara, ha fet un manifest el qual publicarem el dia 8, i ha donat suport a una iniciativa organitzada per l’associació Matria. Hem parlat d’aquestes qüestions amb la presidenta de la Xarxa de dones de la Marina Alta, Júlia Gonzàlez. 


Per a seguir tot el que es publica i ocorre al voltant del Dia de la Dona són #PegoperunaIgualtatReal, #ElFeminismeÉsEssencial i #8M2021

849 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!