La Vall de Gallinera ret homenatge a les seues dones amb un projecte sobre les tasques invisibilitzades

Els llavadors de Benirrama, Benialí, Benissivà – Benitaia i Benissili, i en molt prompte també els de la Carroja, Alpatró i Llombai, mostren als visitants una col·lecció de fotografies amb les quals es dóna visibilitat a les tasques domèstiques invisibilitzades al llarg dels temps.


Una iniciativa que forma part d’un projecte anomenat Les Cures a la Vall de Gallinera, iniciat el darrer estiu. Ens ho explica Maria Josep Puig, regidora d’Igualtat de la Vall de Gallinera.


La Vall de Gallinera ha recollit la visió del món de les cures des de la perspectiva de les seues dones a través d’entrevistes realitzades a 24 d’elles.


A més, de les entrevistes va sorgir la necessitat de donar visibilitat a les dones, a les tasques que se les ha atribuït al llarg dels temps i de l’antic ús que feien dels llavadors. Escoltem a Maria Josep Puig.

La regidora apunta que aquest homenatge de l’Ajuntament de la Vall de Gallinera a les seues dones ha coincidit amb la commemoració del 8 de Març casualment.


Aquesta iniciativa es complementa amb una acció artística del Col·lectiu Feminista de Dones de la Vall de Gallinera, que pretén posar l’accent en els drets de la dona en totes les seues vessants.

L’acció consisteix en la creació de figuretes de fang pintades de morat, que es poden observar al llavador d’Alpatró, figures que representen la diversitat del món feminista en tots els seus aspectes.

El mateix col·lectiu afirma que aquestes xicotetes obres d’art simbolitzen la sororitat i el caliu que es genera el 8 de Març arreu de totes i cadascuna de les manifestacions o concentracions d’arreu del país.

L’any passat el mateix col·lectiu organitzà la primera manifestació feminista a la Vall de Gallinera, enguany ha optat per aquesta acció simbòlica de sensibilització davant la impossibilitat de fer concentracions i manifestacions per la crisi sanitària.

 

1037 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!