Última oportunitat per descobrir l’obra de Paco López

L’artista va elaborar ‘De un tiempo a esta parte’ especialment per al Centre d’Exposicions de Pego. Es tracta d’una retrospectiva que navega per les moltes i diferents etapes creatives de l’artista valencià. Recull des d’alguna peça de finals dels 80, nombroses obres dels 90, dels 2000, fins a finalitzar en el 2013. La mostra estarà exposada fins diumenge 31 de gener.
Paco López va nàixer a València el 1960. Es va formar artísticament en l’escola d’Arts i Oficis (1976-1979) i posteriorment en la llicenciatura de Belles Arts (1979-1984). Curiositats de la vida, López comença la seua vida formativa, justament, l’any en què s’inicia a Pego el Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’ (1976). Si creieu en les casualitats, és potser este vincle invisible el que fa que, anys després, Paco López continue sent l’únic artista que ha aconseguit que les seues obres hagen estat premiades tres vegades en el Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego.
Durant eixos anys acadèmics, ja a la Universitat de Belles Arts, Paco López comença a experimentar amb quadres que són escultures retallades sobre fusta i, abans de finalitzar la seua formació, el 1983 aconseguix el tercer premi (en aquell moment hi havia tres premis) del Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego amb l’obra ‘Imagen B’. L’any següent, el 1984, puja un esglaó i aconseguix el segon premi del Certamen pegolí per ‘Díptico’. Uns anys més tard, però encara en la dècada dels 80, Paco López es fa amb el màxim guardó. L’any 1988 Paco López Gómez guanya el primer premi del Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego amb l’obra ‘Tal cual’. Com es pot apreciar, doncs, el vincle entre Paco López i Pego és intens i ve de llarg.
L’estima de l’artista valencià per Pego és tan profunda (els premis del Certamen de Pintura van lligats als anys de formació de l’artista i això fa currículum i, consegüentment, que el nom d’una jove promesa vaja sonant en els cercles artístics) que l’any passat, 2014, va donar al fons del Museu d’Art Contemporani de Pego 5 obres de la sèrie dels anys 80, justament per la que va ser premiat tres vegades en el Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego.
Com agraïment i reconeixement, l’Ajuntament de Pego, li va oferir el Centre d’Exposicions durant dos mesos perquè pogués exposar la seua obra. L’artista va elaborar per a l’ocasió ‘De un tiempo a esta parte’, una retrospectiva que navega per les moltes i diferents etapes creatives de l’artista valencià. Recull des d’alguna peça de finals dels 80, nombroses obres dels 90, dels 2000, fins a finalitzar en el 2013.
Paco López, un artista consagrat i amb una gran trajectòria professional, ha experimentat amb una gran varietat de materials en l’elaboració de les seues obres. La fusta, plàstic, fil d’aram, llautó, acer, espuma, PVC, ferro, polietilè… La fotografia, però, també és important en la seua trajectòria.
Entre les obres exposades a ‘De un tiempo a esta parte’ hi ha una relació que ha de veure amb els elements industrials i els humans. El conjunt vol mostrar l’evolució creativa de l’artista al llarg de la seua trajectòria perquè, allò que se li va quedar gravat del primer premi que rebia a la seua vida, el del 1983 a Pego, és que se li premiava «l’evolució del treball», la investigació que havia dut a terme fins arribar a ‘Imagen B’, una premissa que no ha abandonat mai l’artista valencià.

1000 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!