A dimecres, hi ha 8 embarcacions inscrites per a la Baixada del Riu Bullent

Divendres 29 de gener és l’últim dia per a inscriure’s a esta original competició. La tripulació és variada, ja que les embarcacions inscrites venen des de Pedreguer, Oliva, Gata, Gandia i Pego. A partir de les 13h., de dissabte, 30 de gener, totes les barques registrades lluitaran per ser l’embarcació més original (150€) o portar la tripulació millor disfressada (100€).
A dos dies i mig de l’original cita al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, 8 són les embarcacions inscrites a l’Ajuntament de Pego. El termini per a poder registrar-se està obert fins divendres. Es pot fer descarregant-se la sol·licitud i presentant-la a l’Ajuntament, o també es pot recollir a la Planta Baixa de l’Ajuntament de Pego, i sempre atenent a les Bases establides. Les tripulacions són de poblacions diverses. Arribaran a solcar les aigües del Bullent des de Pedreguer, Oliva, Gata, Gandia i Pego, de moment. Des de la nostra localitat s’han inscrit, a hores d’ara, quatre barques.
Totes elles, a partir de les 13h., de dissabte 30 de gener, navegaran per un riu, el Bullent, que es caracteritza, a més de per tenir una aigua d’una qualitat excel·lent, per la seua poca profunditat. Esta última característica fa atractiu el pas de les barques per les preses que hi ha al principi del recorregut i per un pont baixet que està, a mitjan recorregut. Dos emplaçaments que congreguen al major nombre d’espectadors, sobretot si fa bon temps.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu ─a dia de hui─ que dissabte tindrem el dia ennuvolat amb temperatures oscil·lant entre els 8ºC de mínima i els 13ºC de màxima i amb el vent bufant al voltant de 10km/h de component nord. Altres previsions apunten a que tindrem una jornada en què anirà augmentant gradualment la nuvolositat. I la temperatura oscil·larà entre els 10ºC de mínima i els 16ºC de màxima. El vent bufarà, segons oratgenet, de xaloc (sudest) de força 2/3. Una jornada per tant relativament hivernal amb la que les tripulacions també hauran de «lluitar».

Des del Pas del Bullent fins al Blau del Galapatar les embarcacions mostraran les seues virtuts i intentaran convèncer el jurat perquè els atorgue algun dels dos premis amb que compta la Baixada del Riu Bullent: Premi a l’originalitat de les embarcacions dotat amb 150€ i Premi a la millor disfressa dotat amb 100€.

Les embarcacions guardonades les coneixerem cap a les 17h. ─perquè, tot i que la Baixada s’inicia al voltant de les 13h. (sempre hi ha algú que s’avança), la majoria de les embarcacions no solen arribar abans de les 17h.─ al Blau del Galapatar. Allí, mentre arriben unes i altres hi haurà una barra amb música ambientant la jornada.

I ací tenim la novetat d’enguany a la XXXI Baixada del Riu Bullent, que la barra serà gestionada per primera vegada, pels Quintos. Un gest des de la Regidoria de Festes per a donar-li més rellevància a este col·lectiu que normalment passa desapercebut a Pego.
969 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!