Llençols al vent i llibres bonics per celebrar el dia del llibre a Pego

A iniciativa dels col·legis Ambra i Carolina Sala, ahir Pego va poder llegir frases amb una forta càrrega de significat de personatges cèlebres que pengen al llarg del passeig Cervantes i van poder admirar els llibres bonics que l’alumnat de Carolina Sala ha anat elaborant en estos darrers anys, a la Casa de la Cultura de Pego. A més, l’alumnat d’Ambra va realitzar roses de paper i dos alumnes de Carolina Sala va recitar la famosa poesia de Vicent Andrés Estellés, ‘La rosa de paper’.
El 23 d’abril es commemora el dia del llibre internacionalment perquè, curiosament eixe dia de l’any 1616 faltaven Cervantes i Shakespeare, dos dels més grans escriptors de tots els temps. Per celebrar la diada dos col·legis de Pego van programar diverses activitats ben especials.

Per ordre cronològic, al passeig Cervantes, al voltant de les 15.30h., l’alumnat del Ceip Ambra llegia frases amb una forta càrrega de significat. Frases pronunciades o escrites per personatges cèlebres de la història. Estaven escrites en llençols que es van penjar al vent del passeig i que, per tant, poden ser llegides per totes aquelles persones que per allí passen.
A més, però, tres alumnes (una d’elles antiga alumna) van donar, a la biblioteca del centre, diversos llibres que ja no lligen.La jornada va acabar amb un taller, per cicles, de com elaborar una rosa de paper per a regalar a una persona estimada.

A les 7 de la vesprada, a la Casa de Cultura s’inaugurava l’exposició de llibres bonics del Ceip Carolina Sala. El seu director, Joan Siscar, contextualitzava l’exposició. És el primer acte dels programats per a celebrar el 50é aniversari del col·legi Carolina Sala. Destaca Siscar que, des de ben prompte, «la biblioteca escolar va agafar una gran importància i, des de la biblioteca escolar es va encetar un gran treball de foment de la lectura».


Tall carolina sala 1

Però que són els llibres bonics? Els llibres bonics són «fruit del treball d’investigació i recerca i d’informació» realitzada sobre un tema determinat, un tema que es dividix per classes i, cadascuna, aprofundix sobre un aspecte determinat. El resultat final és un llibre bonic.

Ja hem comentat que al Passeig Cervantes l’alumnat d’Ambra va realitzar un taller d’elaboració de roses de paper a per regalar a les persones estimades. Doncs al pati de la Casa de Cultura, en l’acte d’inauguració de l’exposició de llibres bonics de Carolina Sala, es va poder escoltar ‘Una rosa de paper’, el poema de Vicent Andrés Estellés. En esta ocasió recitat per Ena Galiana i musicat per Laia Miralles. Amb ell volem acabar la notícia.875 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!