Fins a hui s’exposa a la Casa de Cultura de Pego, “Expresiones e impresiones” de Ximo Gimeno Morera

Este pegolí, família dels Esquiladors, ha mostrat estos dies part de la seua obra. Una manera d’expressar a través dels colors i les formes. Demà és el torn de l’exposició col·lectiva ‘Penta’ que està exposada al Centre d’Exposicions Museu d’Art de Pego.
Totes aquelles persones que han acudit a la Casa de Cultura en estes darreres setmanes han pogut gaudir de l’obra d’un pegolí per a molts i moltes desconegut. Es tracta de Ximo Gimeno Morera, de la família dels esquiladors i de Morera que de menut se n’anà a viure a València. No obstant això, explicava a Ràdio Pego que, amb 4 anys, un dia d’escola plujós, la mestra que el va vore trist li va preguntar que li passava. Ell va agafar un guix i va dibuixar a la pissarra el que tenia ganes de fer i el que sentia. La mestra es va quedar bocabadada de la traça de Ximo amb el dibuix. Era el primer reconeixement.
Als 15 anys Ximo Gimeno Morera estudia a l’escola d’Arts i Oficis San Carlos de València, en els primers cursos el que més fan és copiar altres obres. No obstant, en començar a treballar a Banc de València només pot dedicar-se a la pintura en el seu temps lliure. Amb la pràctica que va adquirint quan pinta en el seu temps d’oci, Ximo descobrix que li agrada més pintar allò que veu i fer-ho amb colors més nets. Ximo pinta principalment olis i experimenta amb textures semblants a l’arena de platja.Una de les característiques de Ximo és que és sord i, com heu pogut comprovar, tot i que té veu i parla, l’expressió no és tan clara com la de les persones que no són sordes. I, en certa manera, l’exposició que fins a hui es pot contemplar al saló d’actes de la Casa de Cultura vol mostrar que la discapacitat no impedix destacar en aspectes com el pictòric. Ell ho deixava caure i la regidora de Mitjans de Comunicació ho exposava amb claredat.
Dissabte passat Ximo Gimeno Morera va estar acompanyat per l’Associació de Sords de València.
D’altra banda, al Centre d’Exposicions Museu d’Art de Pego es pot contemplar fins dissabte, 25 d’abril, l’exposició col·lectiva ‘Penta’ d’Alberto Lucas Rovira, Pau Camps, Gerard Bomboi i Alejandro Escrivano, al Centre d’Exposicions de Pego. Una mostra que combina pintura i escultura, abstracció i figuració, però que, principalment és un expositor de les inquietuds artístiques de quatre joves, dos d’ells pegolins que han mostrat el seu actual camp d’investigació.

961 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!