La comunitat educativa pegolina demana la jornada continuada ja

Ho fa concentrant-se a la plaça de l’Ajuntament a la veu de la Plataforma per la jornada continuada a la Comunitat Valenciana. Sol·liciten als responsables polítics que es regule ja les hores lectives de 9 a 14h., tot i demanar també que «la normativa garantisca l’existència dels menjadors escolars, el transport escolar i obertura dels centres fins l’horari actual».
Dimecres de vesprada, a les 17.30h., estaven cridats a concentrar-se a la plaça de l’Ajuntament ‒no només a Pego, sinó també a d’altres poblacions de tot el territori valencià‒ pares, mares, alumnes i professorat dels centres escolars. La Plataforma a favor de la jornada continuada en la Comunitat Valenciana havia convocat esta primera mobilització per a donar a entendre a la Conselleria d’Educació que no estan d’acord amb l’última decisió adoptada de deixar de banda la normativa al voltant de la jornada continuada.
A Pego, més d’un centenar de persones es concentraven justament demandant que «es negocie ja la normativa que regule la jornada continuada», tot i també deixar clar que esta normativa hauria de garantir «l’existència dels menjadors escolars, el transport escolar i l’obertura dels centres fins l’horari actual». Per últim, sol·licitaven «que s’establisca un sistema objectiu d’avaluació i seguiment, els resultats dels quals es donen a conèixer als centres».
La Plataforma a favor de la jornada continuada i, per tant, les famílies i el professorat concentrar dimecres a Pego, també demanen que, mentre es redacta la normativa «es concedisca la jornada continuada a tots aquells centres que ja hagen presentat o presenten abans dels 31 de maig, un projecte de jornada continuada que complisca els requisits que fins ara la Conselleria ha demanat als centres pilots».
A Pego els quatre centres educatius han presentat ja eixe projecte a la Conselleria d’Educació i han adjuntat el resultat de la votació que va tenir lloc el passat dimarts 10 de març amb els següents resultats de mitjana:

Participació: 85,60%
Sí: 80,84%
No: 17.11%
En blanc: 1,13%

En la concentració, una gran pancarta recordava el motiu de la concentració, la petició de la jornada continuada i també quin percentatge de vots a favor de la jornada continuada va emetre cadascuna de les escoles del municipi:
AMBRA:
Sí: 82,50%

CAROLINA SALA:
Sí: 82,40%

ROSALIA BONDIA:
Sí: 79,54%

SANT ANTONI:
Sí: 81,85%

Una de les qüestions que també va quedar clara durant la concentració va estar que els sol·licitants «no demanem que s’impose a cap centre un determinat tipus de jornada escolar, sinó que els pares i mares puguen elegir lliurement i democràtica».
1427 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!