L’IVVSA garanteix que tots els pisos públics podran desgravar

L’Institut Valencià de l’habitatge preveu escripturar la major part de les VPP pegolines entre el que queda d’aquesta setmana i la propera, és a dir, abans que acabe l’any. Tot i que no es farà de manera conjunta com en altres poblacions. Des de l’IVVSA garanteixen que si algun propietari o propietària escriptura en 2011 no perdria les ajudes de desgravació de la renda per compra del primer habitatge ja que el procés està iniciat en 2010.
Avui hem pogut llegir en la premsa comarcal que l’IVVSA ahir va fer entrega de les VPP que ha construït a Xàbia. A Pego això encara no ha passat encara, és per això que els Serveis Informatius de Ràdio Pego s’han posat en contacte amb l’IVVSA per a saber si a Pego les cases s’entregaran abans que acabe l’any. La resposta ha estat, des del departament de comunicació de l’Institut Valencià de l’Habitatge, que “l’IVVSA garanteix que entregarà les claus abans de finalitzar d’any”, tot i que no han pogut detallar una data. No obstant, s’ha assegurat que serà entre el que queda d’aquesta setmana i la setmana que ve.

Normalment, l’IVVSA entrega les claus dels habitatges de protecció pública, a tots els propietaris i a totes les propietàries el mateix dia i a la mateixa hora, és a dir, en un acte conjunt. Pel que ha pogut saber Ràdio Pego al municipi de Pego no es procedirà d’aquesta manera, sinó que s’entregaran les propietats que ja tinguen el seu procés de finançament aprovat. I és que confessen de l’IVVSA que l’entitat bancària que ha de facilitar el crèdit a les persones que van obtenir una VPP, la CAM, està posant traves i per això les coses han anat més lentes del previst. No obstant, l’IVVSA té “la intenció d’avançar i entregar el major nombre de cases possibles abans que acabe l’any”.

El passat 29 de novembre ja fèiem constar en l’Informatiu de Ràdio Pego que el que més preocupava als propietaris i propietàries de les VPP de Pego era perdre l’oportunitat de desgravar la compra del seu primer habitatge en la declaració de la renda, ja que a partir de l’1 de gener de 2011, un canvi en la legislació, elimina aquesta possibilitat. Una eliminació que si de per se ja perjudica a tothom, en el cas de les persones que obtingueren, per sorteig el 30 d’abril de 2008 la seua casa en règim de VPP, s’agreuja, ja que recordem que aquestes cases estan destinades a un tipus de gent que no té uns ingressos superiors a 22.000 euros anuals ni inferiors als 9.000 euros, és per tant, gent que no té fàcil un accés a l’habitatge.

Als propietaris i les propietaris de les cases de protecció pública que no puguen escripturar abans de finalitzar el 2010, l’IVVSA els assegura que “eixa ajuda no la perdran”, ja que el procés s’ha iniciat abans de 2011.
793 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!