L’Ivace convoca ajudes per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

– El termini de presentació de sol·licituds s’inicia el 25 de juny i es prolongarà fins al 31 de desembre de 2019

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, ha convocat ajudes per a la implantació d’infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics en la Comunitat Valenciana.

Junt amb les ajudes a la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics, la convocatòria també preveu subvencions del 30% del cost per a la implantació de sistemes de bicicletes elèctriques públics o ben restringits a l’àmbit d’empreses o polígons industrials.


Tal com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat, el termini per a la presentació de sol·licituds s’iniciarà el pròxim dia 25 de juny i finalitzarà el 31 de desembre de 2019. Aquesta línia d’ajudes, que s’emmarca dins de programa Moves Comunitat valenciana, compta amb un pressupost de 2,38 milions d’euros procedents del Ministeri de Transició Ecològica.


Per a la directora general dIvace, Júlia Company, el foment de la mobilitat urbana sostenible “passa per donar prioritat a les maneres de transport més nets i eficients i és indispensable impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics”.


Al seu judici, aquest tipus de vehicles “encara tenen dificultats per a imposar-se en el mercat respecte als vehicles de tecnologies convencionals i és necessari incorporar ajudes per a la seua adquisició».

Així doncs, seran actuacions subvencionables els sistemes de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics, tant en la modalitat d’adquisició directa com d’operacions de finançament per renting, així com la preinstal·lació elèctrica per a recàrrega de vehicle elèctric en comunitats de propietaris. La infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics podrà ser tant pública com privada i l’ús podrà ser privat o públic.

Pel que fa a la quantia de l’ajuda, en el cas de particulars, comunitats de propietaris i entitats, es donarà suport al 40% del cost i per a les empreses l’ajuda serà del 30% amb una ajuda màxima per beneficiari de 100.000 euros.

Cal recordar que, a banda d’aquestes ajudes, el darrer 30 de maig l’Ivace obrir el termini per a acollir-se a les ajudes per a l’adquisició de vehicles elèctrics de les quals poden beneficiar-se particulars, entitats i empreses. Les ajudes varien en funció del tipus de vehicle adquirit i del sol·licitant. Quant a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicles.

Així, per als turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats ,les ajudes ascendeixen a 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i 2.600 euros per a híbrids. En el cas de les pime aquestes ajudes són de 4.000 i 2.300 euros, respectivament.

Les ajudes per a l’adquisició de motocicletes elèctriques pures és de 750 euros tant per a pimes, particulars, i entitats de 700 euros per a les grans empreses. Per a furgonetes i camions les ajudes van des de 4.000 a 15.000 euros.

1070 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!