L’IES Enric Valor de Pego pagarà, amb fons propis, una rampa d’accés d’emergències després que Conselleria d’Educació adduisca que no té diners per modificar res del nou centre de secundària

L’Ajuntament de Pego, a través de les regidories d’Educació i Urbanisme, redactarà el projecte de millora. La regidora d’Eduació contesta l’escric del Bloc-Compromís en què exigia esmenar les deficiències de seguretat i accessibilitat de l’institut pegolí.
El passat 17 de juliol el Bloc-Compromís de Pego presentava al consistori pegolí un escrit on se suggeria que, aprofitant els mesos no lectius de l’estiu, l’Ajuntament de Pego, esmenara aquelles deficiències de seguretat i accessibilitat que foren de la seua competència i alhora s’instara a la Conselleria d’Educació al fer el propi amb les seues competències. L’escrit presentat enumerava fins a 7 deficiències que s’haurien de solucionar.

En el darrer plenari, la regidoria d’Educació, Alicia Siscar, contestava a les qüestions presentades pel Bloc-Compromís. En primer lloc, recordava que l’Ajuntament de Pego té competències de manteniment en les escoles, però no en l’institut. Les competències del centre de secundària recauen directament en la Conselleria d’Educació. Siscar, anava contestant les 7 deficiències:

1.- “L’accés principal a l’institut és pel passeig Michel i resulta molt perillós. Faria falta una rotonda que el mateix passeig ja té marcada”. La proposta municipal és “fer un estudi per a senyalitzar millor l’accés”, de fet comentava Alicia Siscar que ja s’havia parlat amb la Policia Local.

2.- “Les condicions de neteja dels carrers confrontats a l’institut són molt deficients. Pareix ser que com que està a les foranes, l’empresa de neteja no arriba mai a granar-los”. Reconeixia Alicia Siscar que determinades zones no es netegen tots els dies, sinó que es fa dies alterns. La regidora d’Educació indicava que el problema residix en el fet que algun alumnat de l’institut “tira per dalt la reixa les seues deixalles de l’esmorzar”. Comunicava, però, que “s’ha informat a l’empresa de neteja -tot i que s’ha de tenir en compte que el contracte és temporal fins que se solucionen els recursos al voltant del concurs de contractació”.

3.- “La direcció prohibida que hi ha al baixar pel carrer Duanes no la respecta quasi ningú, qüestió que caldria que fora controlada per la policia municipal per tal de garantir la seguretat a l’entorn de l’institut”. Alicia Siscar recordava que a abans d’inaugurar l’escolaritat a l’Institut es va estar mirant el doble sentit del carrer indicat i es va decidir que el més convenient era deixar-lo amb un sol sentit. Davant el problema que s’indica en l’escrit, Siscar ha avisat la Policia Local que tinga una major presència a la zona en hores punta.

4.- “La porta d’accés a l’institut pel carrer de darrere no és corredissa, és doble i una de les dos fulles està tancada amb pany i clau perquè si no és molt fàcil d’obrir des de fora, i l’altra fulla, al tindre el sol molt de desnivell, resulta molt difícil d’obrir. Per tant el camió de bombers en cas de necessitat no podria accedir per allí”. Sobre el problema de l’accessibilitat, constatava la regidora d’Educació que no és d’ara, sinó que “s’ha vist des del principi” i de fet es va estar “parlant amb la cap d’obres i l’arquitecta, a més, també s’ha intentat parlar amb Conselleria i Conselleria ha dit que no pot ser [modificar res] perquè no hi ha diners”.

Davant esta circumstàncies, la regidora d’Educació i la directora de l’institut i s’ha decidit que l’oficina tècnica fa el projecte per a una rampa i l’institut pagarà la rampa. Ho pot fer perquè durant els anys que l’institut va tenir algunes de les seues aules a l’edifici Cervantes, de titularitat municipal, va poder estalviar de llum i aigua –que pagava l’ajuntament. D’eixos diners va poder pagar el trasllat del material al nou institut i ara podrà assumir el cost de dotar a l’edifici d’una rampa que facilite l’accés si es produeix alguna emergènca i és que explicava la regidora d’Educació que Acció Urgent no fa massa va haver d’entrar en una “camilla” a per un accidentat perquè l’ambulància no pot entrar.

La resta de deficiències també indicava l’escrit eren els següents:
5.- “En cas que fora necessària l’assistència sanitària al gimnàs, perquè hi haguera un accident, com ja ha passat, l’ambulància no podria accedir perquè no hi ha accés per a cotxes ni accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda”.

6.- “L’accés al lloc on estan les calderes és insuficient. En cas que hagueren de canviar-les caldrà fer-ho amb una grua”.

7.- “L’hortet tampoc té accessibilitat (desnivell, portes menudes, una d’elles amb escales)”.

Conxa del Ruste li agraïa a Alicia Siscar la contestació i a més, ressaltava que moltes voltes “les administracions locals són les que han de posar les solucions i els mitjans que són competència de les administracions autonòmiques”. En el cas present, a més, apuntava la portaveu del Bloc-Compromís, “quan es tracta d’una obra nova i de qüestions d’emergències”.
863 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!