L’exposició “No em toques el whatsapp”, a l’IES Enric Valor, enceta la programació del 25N a Pego

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego, ha organitzat, junt amb el col·lectiu Dones Cabal, una sèrie d’actes al voltant del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones. Una variada i extensa programació dedica a tots els públics i que arranca amb un missatge directe als joves amb l’exposició ‘No em toques el whatsapp’, situada en l’IES Enric Valor “per a fer pensar als i les joves, perquè són el futur i són ells i elles els que han de lluitar des d’ara mateix per una societat més justa i més respectuosa amb les dones”, ha manifestat la regidora d’Igualtat, Paula Orihuel.

La pròxima cita en el calendari de la programació del 25N és l’acte honorífic en que es retrà homenatge a l’entrenadora i ex jugadora de bàsquet Rossi Heredia Rodríguez. Un acte que organitzen Dones Cabal i l’Ajuntament de Pego i que tindrà lloc el divendres 3 de novembre a la Casa de Cultura, a les 19.30 hores.

Continuant amb la programació, els dies 4, 11, 18 i 25 de novembre hi ha previstos uns tallers de defensa personal, concretament d’Aikido, jornades que comptaran amb experts d’esta art marcial que ja han participat en passades edicions i que organitzen al llarg de l’any diferents activitats en col·laboració amb l’Ajuntament de Pego.

El 17 de novembre, a les 19 hores a la Casa de Cultura, tindrà lloc la presentació del llibre ‘Dibuixa’m el cos’ de Lourdes Boïgues. I el 23 de novembre, com cada any, al Mercat Municipal se celebrarà la jornada ‘Vacuna’t contra la violència de gènere’, per a conscienciar als veïns i veïnes sobre l’eliminació de la violència masclista. Un dia després, el 24 de novembre, a les 19 hores, es farà el taller ‘Salut, dona i benestar’ a la biblioteca municipal ‘Carmen Alemany Bay’.

I ja el 25 de novembre dos actes la programació. Al matí, a les 11 hores a la biblioteca municipal ‘Carmen Alemany Bay’ tindrà lloc un compte contes per als més xicotets i xicotetes. I a la vesprada, a les 19 hores, se celebrarà la concentració contra la violència masclista en la plaça Maria Cambrils, que inclourà una actuació musical, amb Kela, i el lliurament dels premis als xiquets i xiquetes guanyadors del concurs de cartells del 25N.

Paula Orihuel afirma que “El camí encara és llarg, perquè desgraciadament cada poc temps ens despertem amb la mala notícia d’una agressió masclista, i en moltes ocasions acaba amb la mort d’una dona. Hem d’acabar ja amb esta xacra social, hem de conscienciar a majors i xicotets i xicoteta, tenim un deure amb la societat del futur i hem de complir”.
559 Visites
Hola!!