Alumnes de cine

La classe de 2on de Primària ha aconseguit el Premi del jurat professional de la Mostra Internacional Cinema Educatiu (MICE) amb un book tràiler de «El llibre de la selva». Es tracta d’un projecte interdisciplinar que el centre inicià en el curs passat, quan els xiquets i xiquetes estaven a 1er de Primària, segons ha explicat la seua mestra, Eva Piera.

La MICE, com a festival d’àmbit internacional compta amb jurats internacionals, i aquest jurat és el que ha seleccionat el treball fet per l’alumnat pegolí com al millor de tots els presentats en 2023. El lliurament del guardó es farà en una Gala de Cloenda de l’actual edició de la Mostra, dijous, dia 26, al teatre Micalet de València. Hi anirà una representació de l’escola per a recollir el premi. I el divendres, dia 27, es farà un acte al col·legi.

El book tràiler no és una altra cosa que una síntesi d’un llibre en format audiovisual, com els tràilers de les pel·lícules. Eva Piera ha indicat que la idea de realitzar aquest vídeo sorgeix del llibre que estaven llegint a les Tertúlies Dialògiques. «El llibre de la selva», lectura que es va conjugar amb les activitats del Febrer Cultural i va donar, finalment lloc a la preparació, gravació i muntatge d’un treball audiovisual, un tràiler, rodat a la Penya del Gat. Un gran treball que ha sigut recompensat amb el premi en el festival de la MICE. La mestra ens ha aportat els detalls.

La Mostra Internacional Cinema Educatiu pretén fomentar l’ús dels mitjans audiovisuals com a eina d’aprenentatge. L’objectiu és que els xiquets, xiquetes i joves gaudisquen aprenent amb ells, tant en l’àmbit escolar com en el seu temps lliure. Per aconseguir-ho, potencien l’ús dels mitjans audiovisuals de manera proactiva i creativa, perquè xiquets i joves no siguen mers receptors passius de la informació. I els motiven perquè dominen els codis mediàtics i siguen amos de la seua pròpia experiència audiovisual.

PEGO SEU DE LA MICE

Al llarg del curs escolar la Mostra realitza activitats  com tallers, exposicions, concursos i el seu festival. I durant 15 dies, porten la diversió i l’aprenentatge a través del cinema a cada racó del territori Valencià. Amb passes per a escolars i projeccions obertes al públic en més de 25 seus en diferents pobles, enguany també Pego. El Departament de Cultura va decidir sumar-se a la Mostra enguany, per primera vegada, i està fent projeccions de les peces audiovisuals realitzades per escolars del primer cicle de Primària per a tots els centres escolars de Pego. Demà dimecres es farà el passe, precisament, per als alumnes del col·legi Ambra.

513 Visites
Hola!!