11 rutes cicloturistes per a conéixer i gaudir Pego

L’Ajuntament de Pego ha llançat un nou fullet per tal de promoure les rutes del terme municipal per a passejar amb bicicleta. Territori ciclista entre mar i muntanya és el missatge que es llança amb la iniciativa del departament de Turisme, que compta amb el suport econòmic de la Diputació d’Alacant.

El catàleg recull un total d’onze rutes, en les quals es detalla, amb un mapa i gràfics, els detalls de l’itinerari: eixida i meta, nivell de dificultat, distància i altitud de tot el recorregut. Els amants de les dues rodes poden triar entre una variada oferta de rutes. Recorreguts circulars que arranquen i finalitzen en el terme municipal pegolí, i passen per punts emblemàtics de la comarca: Les 4 Puntetes, Forna-Pedreguer-Sorells, Pla de Petracos, La Llancuna, Colla de Laguar, Les Valls, Coll de Rates, El Mur de Tollos, Bèrnia, Pantà de Beniarrés i Alt del Miserat.

Per a la confecció dels recorreguts s’ha comptat amb la col·laboració dels membres del Club Ciclista de Pego, qui coneixen millor que ningú totes estes rutes; i el finançament de la Diputació d’Alacant, que ha sufragat els fullets, disponibles ja, tant en l’oficina de Turisme de Pego, així com altres edificis públics del municipi.

El regidor de Turisme, Ricardo Sendra afirma que “Hi ha moltes maneres de visitar el nostre municipi i terme municipal, i esta és una altra alternativa, saludable i per a tots els amants de la bicicleta i la naturalesa». A més considera que el ciclisme és un esport en auge i destaca que a esta zona hi ha «itineraris venerats per molts aficionats i també per professionals».


A més a més, afirma que la intenció de la regidoria de Turisme és que «la gent puga gaudir de Pego d’una altra forma. Realitzant una de les onze rutes circulars i finalitzant la jornada esportiva gaudint dels encants, històrics i gastronòmics del nostre municipi, així com de la seua gent”.

Sendra ha anunciat que en els pròxims mesos es treballarà per “potenciar el nostre municipi com a destí cicloturístic amb una campanya que conformaran un vídeo promocional així com un altre tipus d’accions”. El regidor també ha agraït la col·laboració del Club Ciclista de Pego pel seu treball de recopilació de dades, “essencial per poder confeccionar aquesta guia”.

El responsable de Turisme remarca també la predisposició de Pego a l’hora de potenciar el ciclisme, “en els darrers anys hem treballat juntament amb la regidoria d’Esports apostant per la presència de Pego a la Volta a la Marina amb una etapa i també amb el mallot ‘El cor de la Marina’”.
563 Visites
Hola!!