L’exposició del Ninot obri el món faller al poble

Així mateix, és l’inici d’una setmana molt intensa d’actes fallers. I és que divendres es cantaran les albaes a les falleres majors; dissabte es farà la crida i diumenge concurs de paelles. Dilluns, comença la plantà i els tres dies més intensos de falles. Dissabte passat va tenir lloc a la Casa de Cultura de Pego la inauguració de l’exposició del Ninot, un acte, que recordava la Fallera Major de Pego 2009, Àngela González Garcia “fa relativament poc temps que es du a terme”. Les màximes autoritats del món faller es van concentrar a les portes de la Casa de Cultura per a descobrir els ninots de les 6 falles (grans i infantils) seleccionats per cada comissió per a exposar-los al públic com un abans del que seran els monuments definitius. Segons la Fallera Major de Pego aquest acte “obri el món de les falles cara al públic en general”

Aquest acte, la inauguració de l’exposició del Ninot, el definida Ximo Bordes, president de la Junta Local Fallera com a “l’inici d’una setmana molt, molt intensa”.

I és que a partir d’ara les espurnes comencen a esdevenir foc per la puixança d’activitat. En primer lloc divendres ja passada la mitjana nit les albaes trenquen el silenci de la nit per a embellir les falleres majors. Dissabte per la vesprada la crida a viure la festa amb tots els fallers i falleres des del balcó de l’ajuntament és la protagonista.

Diumenge el bon àpat espera amb el concurs de paelles. Dilluns ha d’estar tot preparat per començar a donar-li forma al monument faller amb la plantà. I a partir d’ahí passacarrers, ofrena, concerts nocturns, entrega de premis, missa… fins a la nit de la cremà el mateix dia 19 de març.

Els premis per als monuments fallers i la resta de parcel•les que es premien a les 3 comissions falleres seran el dimecres dia 18 sobre les 8 de la vesprada al saló de plenaris de l’ajuntament de Pego.

El proper dimarts, 17 de març, el programa de Ràdio Pego ‘Taula Oberta’ rebrà a les falleres majors i al president de la Junta Local Fallera per a endinsar-se en les Falles 2009.
420 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!