Les falles obrin la seu setmana gran

Ho faran aquesta nit amb el cant de les albades a les falleres majors i les seues corts d’honor i continuaran demà amb la crida, convidant a tot el poble a que participe de la festa. Dissabte per la nit la Falla Plaça i Natzarè amenitzarà la nit amb una gran discomòbil on actuaran les “lluitadores de fang”. Diumenge l’acte central serà el XXV concurs de Paelles al Pla de la Font de la Falla La Font. Dilluns, plantà oficial dels monuments fallers, tot i que algunes falles s’avancen l’esdeveniment. Aquesta nit de divendres sonaran els cants de les albades destinats a exaltar la figura de les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor. Una tradició que rescata el cant més tradicional de l’imaginari popular valencià. Aquest acte és el primer d’un munt que hi ha preparats per al cap de setmana i la major part de la setmana que ve, la setmana gran de Falles. Dissabte, la protagonista de la jornada fallera és la Crida des del balcó de l’ajuntament de Pego, un acte en el que la Fallera Major de 2008 pregonarà l’inici de la festa fallera i al seu torn, la Fallera Major 2009, Àngela González, farà la crida perquè tot el poble de Pego gaudisca de totes les activitats programades per la Junta Local Fallera i les tres falles pegolines.

Àngela González recorda l’hora i data de l’acte, dissabte a les 7 de la vesprada a la Plaça de l’Ajuntament.

El mateix dissabte, la festa continuarà després de sopar, a càrrec de la Falla Plaça i Natzarè, ja que ha programat per a la nit l’actuació d’una gran discomòbil amb “lluitadores de fang” incloses. Això a partir de la mitjanit.

Diumenge hi ha diversos actes programats en les tres falles. A la Falla Convent hi haurà Plantà de la falla i jocs infantils. La Falla Plaça i Natzarè, que començava a muntar la falla dissabte, diumenge inaugurarà el seu casal a la 1’30. Per la vesprada, a les 5’30 entregaran el ‘Premi al millor Ninot’ als alumnes de 3r d’ESO del Col•legi Sant Antoni per la seua col•laboració en la realització de la Falla Infantil. I la Falla la Font ha organitzat, una vegada més per a diumenge, i ja van 25, Concurs de Paelles al Pla de la Font. Pot concursar qualsevol grup de persones que ho desitge. A més, durant tot el matí hi haurà atraccions infantils. A les 12’30 del migdia, es comença a obrir boca amb una pallorfà al Pla de la Font.

Dilluns, la Falla La Font comença, oficialment, la Plantà de la les Falles. Per la nit, tindran disfresses al Casal. La Falla Convent, la nit de dilluns eixiran del casal acompanyats de dolçaines i tabals per a anar a cantar les Albades a les seues regines de les Albades 2009. La Falla Plaça i Natzarè dilluns tindrà atraccions infantils per a tots els xiquets i xiquetes del barri a la Plaça del Mercat.

567 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!