Les persones que pateixen fibromiàlgia exigeixen a Madrid, atenció pública davant d’una malaltia, que els minva la qualitat de vida

Més de 2000 persones de tot l’Estat Espanyol afectades de Fibromiàlgia es van desplaçar fins a Madrid per sensibilitzar a la societat sobre la seua malaltia i per fer arribar als governants la necessitat que tenen d’atenció sanitària, ja que es consideren abandonats en la seua malaltia. La concentració es va produir simultàniament en 12 capitals europees més. La Fibromiàlgia, reconeguda per l’OMS el 1989, és una síndrome clínica caracteritzada pel dolor crònic generalitzat, que predomina als músculs i els raquis, amb presència d´una exagerada i extensa sensibilitat local a la pressió en múltiples punts predefinits, però sobretot en 18 zones corporals determinades. Però a més del dolor, es pateix fatiga, trastorn del son, trastorns de l’estat d’ànim, dificultats d’atenció, memòria i concentració, principalment. Actualment són 14 milions d’europeus que pateixen dia a dia la malaltia. El 97% de les persones que la pateixen són dones.

Avui en dia encara hi ha metges que no creuen que la fibromiàlgia existeisca i és per això que les persones afectades continuen el seu camí per sensibilitzar-los, a ells i a la resta de la societat. Aquest és el motiu que va dur a les persones afectades per fibromiàlgia a concentrar-se, el passat dissabte 7 de març a Madrid. Així mateix, amb la mobilització volien fer arribar als governants la necessitat que tenen d’atenció sanitària, ja que es consideren abandonats en la seua malaltia.

La concentració, organitzada per la Federació Europea d’Associacions de Fibromiàlgia, representada a l’Estat Espanyol per l’Associació de la Corunya, ACOFIFA, va dur com a lema ‘atrapats en el dolor’, una realitat diària per a les persones que pateixen fibromiàlgia i que es va poder llegir en totes les pancartes que es van mobilitzar a Madrid. Un lema que va estar recolzat per una representació de la imatge que representava el mateix lema, ja que es va poder veure malalts i malaltes de Fibromiàlgia rodejats amb xarxes per totes les bandes.

Una representació d’AFIMA, l’Associació de Fibromiàlgia de la Marina Alta, va acudir a dita concentració sumant-se així a les més de 2000 persones, arribades de tota la geografia espanyola, que es van concentrar a la Plaça Major de Madrid. La mobilització no va ser una puntual, ja que la crida va ser seguida en 12 capitals europees més, simultàniament.

AFIMA considera que l’assistència a aquesta concentració va ser massiva donada la dificultat que suposa per a les persones malaltes de fibromiàlgia desplaçar-se, el simple fet d’eixir de casa. És per això que la vicepresidenta d’AFIMA, Adela Àvila, va expressar que “esperem que tot açò haja servit perquè les nostres veus arriben fins al Ministeri de Sanitat, i no caiguen en sac buit”.478 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!