L’Executiva Local del Bloc de Pego defensa la seua “llibertat ideològica per a poder treballar dignament en cada poble”

A partir dels darrers moviments polítics a la Marina Alta, l’executiva local del Bloc de Pego, l’Atzúbia i Les Valls vol deixar clars, a través d’un comunicat de premsa, dos conceptes que de vegades semblen confondre’s en política: transfugisme i moció de censura. Així mateix, recorden que són “valencians” i són “Bloc”, que no són ni PSOE ni PP. Darrerament a la comarca de la Marina Alta hi hagut moviments polítics convulsos que han fet córrer molta tinta en els mitjans de comunicació i han omplert moltes converses. Primer el focus informatiu es va localitzar a Dénia, quan un trànsfuga del PSPV, Juan Collado, va pactar amb l’oposició per a llevar del govern al pacte PSPV-Bloc, fent que la popular Ana Kringe assumira l’alcaldia. Senitja és un cas diferent, no fonamentat en el transfugisme, però que també va partir un canvi de govern quan el PSOE i el PP es van unir per a desbancar al Bloc. El darrer cas de moció de censura a la comarca i potser un dels més controvertits ha estat el de Calp, on sorprenentment el nacionalista Ximo Tur va pactar amb el PP i el PSD per a convertir-se en alcalde d’aquesta localitat costera de la Marina Alta.

Per a defensar aquesta actuació, l’Executiva Local del Bloc de Pego, l’Atzúbia i Les Valls ha enviat un comunicat de premsa en el que volen “defensar la llibertat ideològica del Bloc per poder treballar dignament en cada poble.” Així mateix, es reafirmen com a valencians i sobretot volen deixar cal que la seua formació política no és ni el PSOE ni el PP. Filant més prim encara declaren que “encara que PSOE i Bloc són anomenades forces progressistes o d’esquerres, són dos partits polítics completament diferents”. I expliquen que “el fet que el Bloc haja donat suport al PSOE en diverses ocasions no implica necessàriament que hagen d’anar sempre agafats de la mà” i acusen al partit socialista que aquest “sempre ha intentat fer desaparèixer al Bloc de l’àmbit polític” entre d’altres maneres amb l’aprovació de la barrera del 5% per a accedir a les Corts Valencianes.


Per a diferenciar els canvis de govern de Dénia i Calp, el Bloc de Pego explica, d’una banda que és el transfugisme i de l’altre que és la moció de censura. En primer lloc, expliquen, “un trànsfuga és aquella persona que presentant-se amb un partit polític determinat, dóna el seu suport a una altra ideologia per a què governe un partit que no és el seu”, assegurant que per al Bloc “aquesta manera de fer política és la més denigrant moralment.” En segon lloc, defineixen la moció de censura “com un instrument que dóna la llei per a canviar de govern mitjançant la unió de diverses forces polítiques.”, aclarint que “en aquest segon cas, cap regidor o diputat canvia de jaqueta, mantenint-se fidel al seu partit.”

Com a exemples de transfugisme el Bloc de Pego recorda els recents casos de El Puig i La Pobla de Farnals i, com no, el de Dénia, advertint al PSOE que “hauria de mirar bé a qui posa en les seues llistes i fer seua la frase ‘en política tot val’”.

Sobre el cas de la moció de censura de Calp la formació nacionalista recorda que “representants del Bloc de Pego van anar a donar suport al nou alcalde de Calp, el representant del Bloc Ximo Tur” perquè es tractava “només d’una ruptura d’un pacte i la formació d’un nou acord amb dues forces polítiques”. Així mateix, l’Executiva Local del Bloc de Pego explica que “el PSOE governava com si tinguera la majoria absoluta, sense tenir en compte el seu soci de govern, el Bloc, que en reiterades ocasions el va advertir, fent sempre cas omís a aquestes advertències i ocasionant la pèrdua de confiança amb el PSOE de Calp.” Unes paraules que reforcen el que ahir va explicar el mateix Ximo Tur al programa d’aquesta casa ‘Pego-París-Londres’, on entre moltes coses va justificar el trencament del pacte amb el PSOE perquè aquest “ha maltractat el pacte”. Tur matisava que “cadascun dels motius per si sols, separats no són motius per a fer una moció de censura, però tots junts, evidentment són motius més que suficients i justificats per a plantejar la moció de censura”.

Així les coses, la formació nacionalista pegolina també és conscient que “el nou pacte del Bloc amb el PP comportarà dificultats i enfrontaments ideològics, per tant, no serà una tasca fàcil de dur a terme per a Ximo Tur –asseguren- però s’haurà lluitat per a dur endavant el projecte polític del Bloc”, puntualitzen.

Denuncia el Bloc pegolí que “durant l’acte d’investidura, l’alcalde, Ximo Tur, va sofrir dos atacs xenòfobs: un, per part d’una xicoteta part del públic, per ser l’únic regidor que va parlar valencià, i l’altre, per part de l’ex-alcalde del PSOE quan va enviar a Ximo cap al seu poble (en teoria Pego, quan ell és originari de Calp- aclareixen.)”. És aquesta la raó que porta a l’Executiva Local del Bloc a afirmar que “el PSOE hauria de mirar ben bé els seus pactes de govern i les seues mocions de censura abans d’atacar qualsevol moviment del Bloc com a partit polític.”



816 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!