L’Associació Esperança posa l’accent en la detecció precoç del càncer de mama

Amb el lema ‘Fes-te una mamografia’ l’Associació Esperança celebrarà aquest diumenge que ve, 19 d’octubre, el dia mundial del càncer de mama per tal de fer prendre consciència a totes les dones de què quan més aviat es realitza un diagnòstic, més possibilitats hi haurà d’eradicar la malaltia del cos. És per això que eixiran a la Plaça de l’Ajuntament des de les 11 del matí per a informar d’una manera lúdica. Un diagnòstic a temps és la millor solució per a les pacients, és per això que enguany, seguint la línia de lemes anteriors s’ha volgut posar l’accent en el diagnòstic precoç a través de les mamografies amb el lema “Fes-te un mamografia”. Segons l’Organització Mundial de la salut, cada 30 segons en algun lloc del món es diagnostica un càncer de mama. A Espanya cada any es detecten més de 16.500 nous casos d’este tipus de càncer, un nombre que va en augment entre d’altres factors per les campanyes de detecció precoç, els programes de mamografies i el progressiu envelliment de la població.

L’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) i la resta d’organitzacions de pacients, entre les que es troba l’Associació Esperança de Pego, han volgut recordar que este és un tumor que pot detectar-se a temps, i amb el lema triat “Fes-te una mamografia”, ho diuen clarament. D’altra banda, la Federació Espanyola de Càncer de Mama (FECMA) subratlla al seu torn que “un diagnòstic precoç és hui el millor camí per a aconseguir una disminució significativa de les pitjors conseqüències d’una malaltia tan agressiva”.

Una de cada 8 dones presenten càncer al llarg de la seua vida i és que el càncer de mama és el tumor més freqüent en la població femenina. Una malaltia que, com s’ha apuntat, en els últims anys ha augmentat la seua incidència de forma considerable, entre d’altres factors perquè la població està cada vegada més envellida i el càncer sol aparèixer en dones majors de 40 anys. Només un 6% de la població menor de 35 sol patir-ne. La nota positiva ens l’aporten des de l’Associació Esperança, amb unes dades que diuen que “el 80% de les dones diagnosticades amb càncer de mama el superen” i és perquè aquesta xifra augmente encara més, que Inma Sendra, membre de la directiva assegurava que “davant de tot està la prevenció”.

L’Associació Esperança, s’ha sumat al dia mundial del càncer de mama aquest diumenge que ve, 19 d’octubre per tal de fer prendre consciència a totes les dones de què quan més aviat es realitza un diagnòstic, més possibilitats hi haurà d’eradicar la malaltia del cos. Ho farà d’una manera lúdica, convidant a que tot el poble es passe per la Plaça de l’Ajuntament i compartisca amb elles la jornada. La cita, a partir de les 11 del matí.

677 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!