L’Estat investiga la venda de sòl públic en almenys 5 urbanitzacions de Dénia i Calp


Els ajuntaments fa anys que venen a promotores, per a finançar inversions, terrenys municipals que havien de destinar-se a VPO. El Tribunal de Comptes ha ordenat una auditoria.
El Tribunal de Comptes de l’Estat ha fixat els seus ulls en la polèmica ocupació del Patrimoni Municipal del Sòl (PMS) per part dels ajuntaments per al finançament d’inversions.

L’ordre dictada per l’òrgan auditor obri, la investigació sobre la gestió del sòl públic realitzada pels ajuntaments de Dénia, Calp, Oriola, Torrevieja, Santa Pola, així com en totes les ciutats de més de 100.000 habitants de la Comunitat. La legislació obliga als consistoris a destinar el 10% d’aprofitament que li correspon en cada pla parcial) a la promoció de vivendes de protecció o a altres fins socials previstos en el planejament urbanístic.

Cal recordar que ja l’any passat, a Calp, la Subdelegació del Govern va paralitzar el finançament de dos projectes -la piscina coberta i el Carrer de la Pilota- per finançar-se mitjançant la venda de sòl públic municipal.

En la capital comarcal, tres programes urbanístics es troben sota sospita. D’ells, un es tramita en l’actual mandat municipal; un altre es va realitzar en l’anterior; i el tercer en el mandat 1995-1999. Mentre que els que fan referència a Calp són de l’actual mandat.

No obstant, cal apuntar que el passat any l’Ajuntament de Dénia va acordar també alienar quatre parcel•les en Monte Pego per a dedicar els ingressos al finançament de les expropiacions del futur hospital de Beniadlà.

Així mateix, els pressupostos municipals per a enguany també arrepleguen, segons va denunciar recentment el Partit Popular, el finançament per mitjà de Patrimoni Municipal del Sòl d’una miqueta més de 3 milions d’euros d’inversions.396 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!