Sanitat remet als jutjats 115 informes mèdics al mes sobre violència domèstica


La majoria de les víctimes ateses en centres de salut i hospitals són dones
El nou protocol d’actuació està tenint resposta. Des de la posada en marxa del part destinat als metges, per a notificar els casos de sospita de violència contra la dona ja s’han remés als jutjats 750 informes procedents dels centres de salut i hospitals de la Comunitat. Aquest és el balanç dels set primers mesos de funcionament, segons les dades aportades per la Conselleria de Sanitat, la qual cosa suposa una mitja de 115 denúncies mensuals.

La majoria de les víctimes són dones, sent el col•lectiu entre 20-29 i 30-39 anys, les més afectades, segons l’última anàlisi realitzada per l’Administració sanitària. A més, quasi la meitat de les víctimes són casades i prop d’un 19%, separades o divorciades. En general, quan van acudir a la consulta no era la primera vegada que patien maltractaments.

Aquest nou model va començar a aplicar-se el passat any, en substitució del part de lesions general que es realitzava fins aquell moment, a fi que els professionals sanitaris d’atenció primària i d’especialitzada pogueren aplicar unes pautes comunes d’actuació durant l’atenció a les víctimes de la violència de gènere.
525 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!