L’escoleta La Trilladora ha celebrat el Dia de la Pau

L’escoleta municipal “La Trilladora” ha fet este matí activitats especials per a celebrar el Dia Escolar de la Pau. Els xiquets i xiquetes s’han reunit al pati, on sonava la cançó A pel, amb lletra de Josep Orihuel, basada en Imagine de John Lenon.


La directora, Dolo Sendra, junt amb tot l’equip de l’escoleta, ha explicat als menuts l’origen i el perquè d’esta commemoració a les aules.

Els menuts duien unes samarretes ideades per a esta ocasió, amb un colom que porta les ales en diferents colors. Dolo Sendra ens ho ha detallat.

L’activitat s’ha tancat amb la solta dels coloms i confeti per part de l’equip de cuidadores, que ha fet també unes cartolines amb les quals han escrit l’expressió Dia de la Pau per tal de posar punt final.

Des de l’any 1964 el 30 de gener es commemora el Dia Escolar de la Pau i la No Violència (DENYP). Es va triar esta data en particular pel fet que va ser la data en què van matar a Mahatma Gandhi, líder nacionalista i espiritual de l’Índia. I la principal figura de la resistència pacífica en el món.


Per a Gandhi, la pau no era només una postura acomodatícia per a evitar conflictes. Per a ell, la pau era l’únic camí que havien de recórrer els éssers humans, per a evitar el mal i la injustícia en el món.


Per aquesta raó en 1964 el professor, pedagog, poeta i pacifista mallorquí, Llorenç Vidal, va decidir dur a les aules el pensament de Gandhi i des de llavors se celebra este dia.


Hi ha un himne per a este dia, que es diu Germans de les estreles, amb lletra del mateix Llorenç Vidal i música d’Andreu Bennàssar. Himne del que s’ha fet versions en diferents llengües. 

1486 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!