L’escola d’estiu fa pa

Una de les activitats relacionades amb la cuina que esta setmana han abordat els i les alumnes de l’escola d’estiu de Pego és com fer pa. Al centre van preparar la massa, que després, van dur a la panificadora de Pego per a coure-la.
Durant la segona quinzena de juliol l’escola d’estiu continua plena d’alumnes. La mostra és la cua que hi havia ahir al carrer Rafel Miralles per a coure pa. I és que durant esta setmana, entre d’altres coses, a l’escola d’estiu, que organitza la regidoria d’Esports junt a la de Serveis Socials, han aprés ha elaborar un element bàsic en la dieta diària de la majoria de la població, pa: elaborar la massa, pastar-la, donar-li forma i coure-la, este últim pas visitant la panificadora de Pego.Ja veieu que és ben senzill: farina, llevadura, aigua i sal. Les mesures, per a pans individuals: tres gots i mig de farina, dos gots d’aigua, dos paquetets de llevadura i un pessiguet de sal. Les tres portaveus de l’escola d’estiu en esta ocasió, ens explicaven que l’objectiu de la seua visita a la panificadora consistia a coure el pa.
Segons ens comentaven, l’elaboració del pa tarda uns 15 minuts. Ens aclarien, però, que no es tarda molt si la quantitat a pastar és poca, per exemple, per a una persona. Si la quantitat és major es tarda molt més, sobretot pel que fa a la cocció.Aprofitant l’avinentesa els preguntàvem pel transcurs de l’escola d’estiu. Totes tres coincidien a destacar que “molt bé”, que és “molt divertida”. Concloïen que és una bona manera de no estar a casa avorrides.

La dinàmica de l’escola d’estiu és dividir el mes i mig que està en funcionament per setmanes i cadascuna d’elles dedicar-la a una o diverses temàtiques diferents. La primera abordaren el reciclatge. Esta el protagonisme se l’enduen: la música, la cuina i, com a fil conductor, els esports. La setmana passada l’aventura impregnava l’escola d’estiu, ho feia, entre d’altres, organitzant una ‘gimkana’ pel poble. Els va permetre conèixer “molts carrers”.
913 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!