L’escola de Pares i Mares de Pego inicia hui una sèrie de xerrades sobre com actuar davant el consum de drogues

A les 6’30 d’aquesta vesprada, a la Casa de Cultura, tindrà lloc la primera xerrada del curs que compta amb sis conferències derivades de la pregunta ‘Com actuar davant del consum de drogues?’. I el principi és tenir clar “el procés evolutiu: infantesa i adolescència dels fills i filles”.
Els canvis socials han comportat que les famílies o més ben dit, les mares, ja no disposen de tant de temps per a tenir cura dels seus fills i filles, perquè moltes d’elles s’han incorporat al món laboral i la conciliació de la vida familiar i laboral, a hores d’ara, encara només és una teoria. Aquest canvi lent, però imparable ha fet que potser les relacions entre mares i fills, però també entre pares i fills s’haja refredat i, si sempre ha estat difícil educar-los, ara sembla que encara ho siga més. I ho demostra el constant qüestionament al voltant del comportament dels joves, de l’atenció que tenen els pares i mares cap als fills i filles, la pèrdua dels avis i àvies per tenir cura dels néts i nétes, l’educació que reben a casa i a l’escola… Siga el que siga, el que hem de tenir en comptes és que ser mare o pare és una tasca més complicada del que a simple vista sembla i tot i això, no hi ha una carrera universitària o un màster que done pautes per a anar fent.

És per això, per a facilitar les coses, des de fa uns anys ençà les administracions públiques decidiren orientar i assessorar els pares i mares en els aspectes, potser, més escabrosos, que van sorgint durant el creixement i maduració dels fills i filles. És aleshores quan es creen les Escoles de Pares i Mares, que bé es gesten des de les mateixes AMPES o des de les administracions municipals o comarcals amb l’objectiu de dotar els pares i mares, del màxim d’eines possibles per a combatre casos com el possible consum de drogues.

En el cas de l’Escola de Pares i Mares de Pego en aquest 2009-2010 s’ha decidit focalitzar el curs en “com actuar davant el consum de drogues’. Abans d’arribar ahí o justament per a arribar ahí, es plantejaran molts altres temes i aspectes importants en l’educació dels xics i xiques.

Així, aquesta Escola de Pares i Mares organitzada per la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego i Les Valls, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària i subvencionada per la Diputació d’Alacant, enceta el curs aquesta vesprada mateixa amb la xerrada ‘Procés evolutiu: infantesa i adolescència’.

Cada conferència tindrà una durada de dues hores, de 6’30 a 8’30 i es realitzarà a la Casa de Cultura de Pego i es desenvoluparà durant tot el mes de novembre i part del de desembre. La resta de xerrades programades són les següents:

– Dimecres, 18 de novembre: ‘Estils educatius i relaxació en la parella’
– Dilluns, 23 de novembre: ‘Comunicació familiar i escolta activa’
– Dimecres, 25 de novembre: ‘Intervenció familiar en el procés educatiu’
– Dilluns, 30 de novembre: ‘Organització i planificació del temps lliure’.
– Dimecres, 2 de desembre: ‘Com actuar davant l’indici del consum de drogues? Recursos’.
621 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!