Les VIII Jornades d’Estudis Carmel Giner Bolufer parlaran de la “Guerra de l’aigua”

Dimecres a la Casa de Cultura es va presentar el llibre d’Actes de les VIIJornades d’Estudis Carmel Giner Bolufer de Pego i les Valls. Unes jornades que celebrades al novembre de 2021 i que van estar dedicades de manera monogràfica al castell d’Ambra.

La presentació del llibre va omplir la Casa de Cultura de Pego. Amb l’auditori ple, la regidora de Cultura, Laura Castellà, la presidenta de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, Rosa Seser, i l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela, van parlar del contingut de l’obra i de la importància de recollir en un llibre les actes de les jornades de 2021 perquè queden en la memòria col·lectiva i com a eina de transmissió del coneixement. Aquesta és la finalitat que l’Ajuntament de Pego i l’IECMA perseguixen com a coeditors del llibre que ha estat elaborat per l’arxiver i publicat per Gràfiques Cuquerella.

Laura Castellà va recordar que les Jornades Carmel Giner Bolufer tenen ja una trajectòria de 19 anys i va ressaltar la tasca que du a terme l’arxiver municipal. Un treball també elogiat per la presidenta de l’IECMA qui, a més, va agrair l’aposta de l’Ajuntament de Pego per per la Cultura. Rosa Seser va tenir paraules d’agraïment per als 500 socis que donen suport a l’Institut d’Estudis Comarcals i va comminar la gent interessada a la cultura.
Per últim, Joan Miquel Almela va fer una repassada al contingut de l’obra, les actes de les conferències de les VII Jornades d’Estudis, dedicades al castell d’Ambra. L’arxiver afirmà que aquesta temàtica de 2021 ret homenatge al Carmel Giner Bolufer, qui signava les seues publicacions amb el pseudònim d’Alfaçar d’Ambra.

D’altra banda, Almela aprofità l’ocasió per anunciar que la huitena edició de les jornades, que es farà al mes de novembre d’enguany, estarà dedicada a la “Guerra de l’aigua”, per complir-se el 40 aniversari d’aquells fets polèmics ocorreguts al 1983.
532 Visites
Hola!!