Les PAU es queden a la Marina Alta

Es tracta d’una informació encara extraoficial a l’espera que, el 30 de març, la Universitat Miguel Hernández d’Elx confirme la decisió definitiva. No obstant això, ja hi hagut un primer beneplàcit de la Comissió gestora de les Proves d’Accés a la Universitat, qui va acceptar que les proves de selectivitat es mantinguen a la Marina Alta, el que evitarà que al voltant de 450 alumnes s’hagen de desplaçar entre 70 i 120 quilòmetres durant els dies 6, 7 i 8 de juny i després a juliol. De moment, l’Historiador Chabàs continuarà sent qui aculla les PAU.

P_20161004_102249Encara no és oficial, però els equips directius dels 11 instituts de la Marina Alta (els de Dénia, Xàbia, Benissa, Gata, Ondara, Pego, Pedreguer i Teulada) que es van rebel·lar contra la nova normativa que obliga l’estudiantat de 2n de Batxillerat a desplaçar-se fins a les Universitats d’Alacant i Miguel Hernández d’Elx per a fer les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), ja respiren tranquils. I és que la comissió gestora de les PAU va acordar dimecres que Dénia mantinga el tribunal de la Selectivitat. Això evita que al voltant de 450 alumnes hagen de desplaçar-se als campus universitaris d’Alacant i Elx per a examinar-se durant tres dies (6, 7 i 8 de juny, en primera convocatòria) d’estes proves.

102268539La gestora ha acceptat el pla presentat per l’Ajuntament de Dénia i els tres instituts de la ciutat, consensuat amb la resta d’instituts i municipis implicats, perquè els i les 450 alumnes de la comarca puguen fer les PAU on fins ara s’havien vingut realitzant, a l’IES Historiador Chabàs de Dénia. La proposta preveu que eixos dies es precinte l’ala B de l’institut (que compta amb tres altures) i que té suficient capacitat per a albergar tot l’alumnat que es presenta a les PAU. També s’habilitarà per a l’ocasió la biblioteca i la sala de juntes.

La proposta presentada a la comissió gestora de les PAU preveu que els exàmens finals de 1r de Batxillerat del Chabàs es traslladen a l’Escola Oficial d’Idiomes, un centre municipal i que l’ala A del Chabàs concentre l’alumnat d’ESO, tot i que la fórmula presentada contempla que les activitats extraescolar de l’alumnat d’ESO d’eixe institut es concentre en els tres dies de juny en què es duran a terme les PAU per no perdre classes, una de les premisses que han dut a Conselleria a publicar l’ordre de la controvèrsia i que ha estat clau per a permetre que les PAU es puguen continuar realitzant a la Marina Alta.

Està previst que el 30 de març la Universitat Miguel Hernández, a la que està adscrita la Marina Alta confirme oficialment que les PAU es podran realitzar, un any més, a l’IES Historiador Chabàs de Dénia.

 

2188 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!