El Carnestoltes de Pego estarà lliure de masclisme

És una de les decisions que ha adoptat la Regidoria de Festes i que ha eixit de la Comissió de Carnestoltes creada fa unes setmanes enrere. De les idees aportades en eixa comissió enguany també s’incorporarà a la festa un seguici de Carnestoltes. Este eixirà a les 6 de la vesprada des de la Plaça de l’Ajuntament i arribarà al Pla de Font. El seguici de Carnestoltes estarà composat per gegants, cabuts, un drac, la muixeranga, la dansa dels bastons, dolçaines i tabals.

P1290915Els fullets amb tota la informació sobre com anirà el Carnestoltes de Pego 2017 ja es poden trobar als edificis municipals i altres establiments del poble. S’hi confirma que hi haurà cinc zones de música, totes elles al poble. Estes cinc zones són: Pla de la Font, Plaça del Mercat, Plaça de l’Ajuntament, carrer Sant Carles i Plaça de l’Antic Regne de València. Al Pla de la Font la música començarà a les 7 de la vesprada i finalitzarà a les 4 de la matinada. A la resta de zones la música començarà cap a la mitjanit i finalitzarà a les 6 de la matinada.

La vespra de Carnestoltes, divendres 24 de febrer, a la Casa de Cultura tindrà lloc la xerrada ‘Carnestoltes, refugi de la cultura popular‘ que serà impartida pels pegolins Gonçal Vicens i Saül Ortolà.

La diada de Carnestoltes s’iniciarà amb la VI Desfilada Infantil, a les 11 del matí, des de la Plaça del Mercat fins el Pla de la Font, on els xiquets i les xiquetes trobaran jocs diversos. La desfilada estarà comandada per la Filà Capitana de 2017, Beduïnes.

A les 4 de la vesprada començarà el muntatge de les barres a la Plaça del Mercat i a la de l’Antic Regne de València.

Una de les novetats que s’incorpora al Carnestoltes de Pego 2017, però que no trobareu al fullet informatiu és la celebració d’un seguici de Carnestoltes dissabte, 25 de febrer, a les 6 de la vesprada. Esta activitat és fruit de les dos reunions de la Comissió de Carnestoltes que es va constituir al mes de gener. Una Comissió que la regidora de Festes considerava molt activa i positiva i que confia que «s’allargue i tinga una vida de Comissió de Festes».

P1250723Este seguici de Carnestoltes partirà des de la Plaça de l’Ajuntament fins el Pla de la Font i està constituït per gegants, cabuts, un drac, la muixeranga i la dansa dels bastons, entre d’altres. Tot acompanyat amb la música de dolçaina i tabal de La Clandestina. Per a la regidora de Festes esta incorporació «serà també una manera de vore el Carnestoltes des d’un altre punt de vista. Que tot no siga la música de la nit, que tot no siga el mateix Carnestoltes que portàvem estos anys», declarava Rebeca Bañuls.

A les 7 de la vesprada s’iniciarà la macrodiscomòbil del Pla de la Font per a començar a ambientar la població i a les 8.30 de la vesprada està marcat el començament de la desfilada de Carnestoltes des del Pla de la Font que donarà dos voltes al Passeig Cervantes, mentre el jurat decidix quina és la disfressa més original en cadascuna de les dos categories de premis que hi ha enguany: premi per a la colla de fins a sis persones i premi per a la colla amb 7 o més participants.

not5717Avançava la regidora de Festes a Ràdio Pego que enguany el jurat estarà format per les persones que constituïxen la Comissió de Carnestoltes. Una Comissió que decidia declarar el Carnestoltes de Pego «lliure de masclismes […] perquè volem que la nostra festa també siga un punt de referència en este sentit», declarava Bañuls. És per això que la mesura es reflectirà en el concurs de disfresses, ja que el jurat no considerarà aquelles disfresses que «cosifiquen o que tracten a la dona com un objecte sexual». Esta mesura permet que l’Ajuntament de Pego puga demanar ajudes a la Generalitat Valenciana, «per veure si ens poden tirar una maneta en eixe sentit».

«Si estes dos pinzellades dos bones idees han eixit de només dos reunions […] tan de bo vinguera més gent i tinguérem moltes més i molt més bones idees», desitjava Rebeca Bañuls i és per això que convida a totes aquelles amb idees per a Carnestoltes o Festes que es posen en contacte amb la Regidoria de Festes perquè «seran ben rebudes».

CARTEll de disfressesCARTELL enfarinadaAbans de tot això, però, esta vesprada a les 8, s’inaugura al Centre d’Exposicions Museu d’Art Contemporani de Pego la mostra de disfresses de Carnestoltes fetes a casa. I demà a les 11 del matí, allí mateix, tindrà lloc la segona jornada del primers Carnicontes pegolins que començarà amb el contacontes La sardina que plorava aigua salada i, a continuació tindrà lloc el taller titulat ‘Introducció al disseny i la creació de pinyates sardineres’. I, a partir de les 13h., al Pas del Bullent comença oficialment la XXXII Baixada del Riu Bullent.

20170131-cartell-baixada-riu-bullent-big

2786 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!